Kto by odolal chrenovému čatní s kozími rohmi alebo feferónkam plneným syrom? Inšpirujte sa obľúbenými receptami!
Feferónová salsa
Budete potrebovať
- 500 g čerstvých feferónok
- 1 veľká mäsitá červená kapia
- 1 veľká alebo 2 malé cibule
- 1/2 polievkové lyžice soli
- 2 polievkové lyžice hnedého alebo bieleho cukru
- 2 lyžice ovocného 4 percentného alebo 1 lyžica 8 percentného octu
- 1 polievková lyžica mletej pálivej papriky
- 100 ml vody
Postup prípravy
- Zeleninu očistite, nakrájajte na hrubo a podlejte vodou.
- Duste pod pokrievkou do mäkka.
- Pridajte korenie, rozmixujte a podľa potreby dochucujte.
- Omáčka by nemala len páliť, ale mala by mať zreteľnú paprikovú chuť.