Tento šalát s ľahkou a diétnou morskou rybou, šalátom z kuskusu a artičoky v oleji a čerstvými bylinkami, môžete podávať ako rýchlu a jednoduchú večeru pre dvoch. Od prípravy po servírovaní ryby na to trvá iba 20 minút.
Čo budeme potrebovať
- 100 g kuskusu
- 175g artičokov v oleji (nahrubo nasekaných)
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ malého balenia kôpru (listy jemne nasekané)
- ½ malého balenia petržlenu (lístky jemne nasekané)
- Citrón (ošúpaný a odšťavený)
- 2 veľké hrsti žeruchy
- 2 filety z morského ostrieža
Postup
- Kuskus uvaríme podľa návodu na obale a potom ho zmiešame s artičokami
- Horčicu zmiešame s olejom z artičokového balenia spolu s ½ lyžičky olivového oleja a zmes pridáme ku kuskusu
- Bylinky vhodíme do kuskusového šalátu spolu s citrónovou kôrou a šťavou a žeruchou
- Zostávajúci olej rozohrejeme vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu
- Kožu morského ostrieža okoreníme a potom ho vložíme kožou dole do oleja a smažíme ho asi 3 minúty
- Akonáhle je mäso takmer celá prepečené a biele, otočíme ho a pečieme ďalšiu 1 minútu
- Kuskusový šalát rozdelíme na dva taniere a naň položíme hotovú rybu