Ostriež s kuskusom a šalátom z artičoku

Ostriež s kuskusom a šalátom z artičoku

Tento šalát s ľahkou a diétnou morskou rybou, šalátom z kuskusu a artičoky v oleji a čerstvými bylinkami, môžete podávať ako rýchlu a jednoduchú večeru pre dvoch. Od prípravy po servírovaní ryby na to trvá iba 20 minút.

Čo budeme potrebovať

  • 100 g kuskusu
  • 175g artičokov v oleji (nahrubo nasekaných)
  • ½ lyžičky dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ malého balenia kôpru (listy jemne nasekané)
  • ½ malého balenia petržlenu (lístky jemne nasekané)
  • Citrón (ošúpaný a odšťavený)
  • 2 veľké hrsti žeruchy
  • 2 filety z morského ostrieža

Postup

  • Kuskus uvaríme podľa návodu na obale a potom ho zmiešame s artičokami
  • Horčicu zmiešame s olejom z artičokového balenia spolu s ½ lyžičky olivového oleja a zmes pridáme ku kuskusu
  • Bylinky vhodíme do kuskusového šalátu spolu s citrónovou kôrou a šťavou a žeruchou
  • Zostávajúci olej rozohrejeme vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu
  • Kožu morského ostrieža okoreníme a potom ho vložíme kožou dole do oleja a smažíme ho asi 3 minúty
  • Akonáhle je mäso takmer celá prepečené a biele, otočíme ho a pečieme ďalšiu 1 minútu
  • Kuskusový šalát rozdelíme na dva taniere a naň položíme hotovú rybu
Krémový kuskus so zeleninou opečenou cibuľkou a cesnakom a rybím mäsom.
Zdroj: platingsandpairings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.