Ovarová krúpová polievka

Ovarová krúpová polievka

Tento recept na polievku z krúp vám zaberie 2 dni, ale naozaj sa to oplatí! Vďaka dlhému vareniu a namáčaniu bude vývar silný, mäso krehké a krúpy mäkučké. Prvý deň varíme mäso, aby bol vývar hotový. Jačmenné krúpy cez noc namáčame do vody. Druhý deň stačí nakrájať zeleninu a všetko dusiť asi 30 minút a výživná polievka je hotová.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g ovaru
  2. 1,5 litra vody
  3. 200 g jačnej krupice
  4. 3 ks mrkvy
  5. Cibuľa
  6. Lyžička celého čierneho korenia
  7. 3 ks bobkový list
  8. Kvaka
  9. Koreň petržlenu
  10. Koreň zeleru
  11. Pór

Postup

  1. Do hrnca vložíme ovar spolu s celým čiernym korením, nahrubo nakrájanou cibuľou a bobkovými listami
  2. Zalejeme ho studenou vodou tak, aby ovar bol úplne zakrytý
  3. Vodu uvedieme do varu a potom teplotu vypneme a ovar necháme 2-3 hodiny lúhovať
  4. Teraz je mäso tak krehké, že sa rozpadá
  5. Bravčový ovar vyberieme a nakrájame ho na malé kocky
  6. Vývar necháme vychladiť a uložíme ho do chladničky do druhého dňa
  7. Jačmenné krúpy prepláchneme v sitku a dáme do nádoby s dvojnásobným množstvom vody ako je hmotnosť krúp
  8. Nádobu vložíme do chladničky, kde ju cez noc necháme
  9. Všetku zeleninu umyjeme, lúpeme a nakrájame na malé kocky
  10. Vývar s mäsom nalejeme do hrnca a zvoľna ho začneme ohrievať
  11. Pridáme zeleninu
  12. Krúpy z jačmeňa precedíme a pridáme do hrnca
  13. Polievku s krúpami privedieme do varu a varíme asi 30 minút a večera je hotová
  14. Polievku podávame s chlebom a maslom
Polievka so zeleninou a duseným ovarom.
Zdroj: cookincanuck.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.