Ovarová polievka

Ovarová polievka

Táto voňavá polievka je skvelou kombináciou bravčového mäsa, zeleniny a krup. Skúste si ju doma aj vy!

Ingrediencie

  • 1 bravčové koleno
  • voda
  • 200 g zeleru
  • 1 petržlen
  • 2 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g krúp
  • soľ, korenie

Postup

  1. Bravčové koleno vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu a na miernom plameni varíme asi 1.5 hodiny.
  2. Medzitým si uvaríme krúpy podľa návodu.
  3. 20 minút pred koncom pridáme do hrnca očistenú zeleninu.
  4. Akonáhle je mäso mäkké tak vyberieme koleno z vody, mäso oberieme a nakrájame na kocky a vložíme späť do polievky.
  5. Do polievky pridáme krúpy, dochutíme soľou a korením a podávame.
Bravčová polievka so zeleninou a krúpami v bielej miske.
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.