Karamelizovaný banán s mangom a kokosom je nátierka v thajskom štýle.
Čo budeme potrebovať
- 5 lyžíc hnedého cukru
- 2 banány
- 4 plátky manga
- štipka soli
- 400 g tvarohu/ jogurtu
- 150 g kokosových hoblín
Postup
- Rozpáľte panvicu a na nej nasypte 1 lyžičku cukru.
- Keď je cukor rozpustený, pridajte plátky banánu a nechajte skaramelizovať z oboch strán.
- Vyberte z panvice a odložte bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte ešte 1 lyžičku cukru.
- Plátky manga skaramelizujte z oboch strán. Vyberte z panvice a odložte bokom.
- Tvaroh zmiešajte s kokosom, soľou a cukrom.
- Skaramelizované ovocie zmiešajte s tvarohom a rozmixujte dohladka.
- Servírujte s kúskami ovocia alebo cez vanilkovú zmrzlinu.