Niekto má radšej tie klasické kysnuté čučoriedkové knedle, ale verte, že tieto si zamilujete. Tento recept nie je nijako náročný na prípravu, ale chutí skvele.
Ingrediencie:
Na omáčku:
- 4 hrnčeky čerstvých čučoriedok
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžička škorice
- Štipka čierneho korenia
- 4 lyžice vody
Na knedle:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- Štipka soli
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 1/2 hrnčeka cmaru
Postup:
- Čučoriedky prepláchneme a nasypeme do hrnca. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, škoricu, korenie a vodu.
- Premiešame, aby sa všetko spojilo a na miernom ohni privedieme do varu.
- Medzitým si v mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva, soľ aj jedlú sódu.
- Vmiešame rozpustené maslo a zalejeme cmarom. Vidličkou premiešame, aby sa utvorilo lepkavé cesto.
- Akonáhle sa čučoriedky v hrnci varí, pridáme na ne hotové cesto av hrnci ho rozprestrieme tak, aby sa rozdelilo na 4 – 6 porcií.
- Zakryjeme pokrievkou a necháme 15 minút variť.
- Pomocou veľkej lyžice potom knedle s čučoriedkami rozdelíme do servírovacích misiek.
- Podávame ešte teplé s vanilkovou zmrzlinou. Kto chce, môže ešte pridať šľahačku.