Recepty na ovocný koláč by vám nemali uniknúť.
Obzvlášť pokiaľ sa radíte medzi milovníkov sladkého.
Aké ovocie je najlepšie ako náplň? To si povieme na konci článku!
Naše recepty
Aké je najlepšie ovocie do ovocného koláča?
Jablká sú klasika, ktorá do koláčov neodmysliteľne patrí. Jabká ponúkajú rovnováhu sladkosti a kyslosti a dobre držia tvar pri pečení. Na pečenie sa často odporúčajú odrody ako Granny Smith, Honeycrisp alebo Braeburn.
Do koláčov sa používajú sladké aj ľahko kyslasté čerešne . V závislosti od dostupnosti je možné použiť čerstvé alebo mrazené čerešne.
Čučoriedky môžu byť použité samostatne alebo zmiešané s iným ovocím, ako sú jablká alebo maliny, a vytvoriť tak lahodnú náplň do koláča.
Šťavnaté a voňavé broskyne sú skvelou voľbou, pokiaľ sa rozhodnete piecť letný koláč. Hľadajte zrelé, pevné broskyne, pretože tie príliš zrelé môžu počas pečenia zmäknúť a nebudú príliš chutné.
Maliny sú tiež skvelým ovocím, ktoré do koláča patrí. Možno ich použiť samostatne alebo v kombinácii s iným ovocím ako sú jahody alebo čučoriedky.
Podobne ako maliny poskytujú černice bohatú, sladkú aj kyslastú chuť.