Ovocný koláč s gréckym jogurtom

Ovocný koláč s gréckym jogurtom

Táto skvelá kombinácia gréckeho jogurtu, smotanového syra a medu vytvára bohatú, krémovú náplň do koláča, ktorá je lahodná s čerstvými čerešňami, jahodami alebo rozmixovaným ovocím. Ak si chcete vychutnať viac jogurtových dobrôt, čerpajte inšpiráciu v týchto receptoch na múčniky z jogurtu .

Čo budeme potrebovať

  • 230 g smotanového syra
  • 60 ml medu
  • 60 ml mlieka
  • 1 vrecúško neochutené želatíny
  • 250 g čistého gréckeho jogurtu
  • 250 g sušienok
  • 100 g masla

Na ovocie

  • 500 g čerstvých čerešní (vykôstkovaných)
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica Brandy
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 6 lyžíc vody
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 stupňov.
  • Smotanový syr a med šľahajte, kým nebude zmes krémová a hladká.
  • Pridajte mlieko do malej, žiaruvzdornej misky a posypte želatínou. Miešajte, aby sa spojili.
  • V malom hrnci priveďte do varu asi trochu vody a vložte dovnútra misku s mliekom a želatínou.
  • Za stáleho miešania zmes zahrievajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Vyberte a nechajte asi 2 minúty vychladnúť.
  • K smotanovému syru a medu pridajte vychladenú želatínovo-mliečnu zmes a jogurt a šľahajte na stredne nízku rýchlosť, kým sa dôkladne nespoja.
  • Rozdrvené sušienky zmiešajte s rozpusteným maslom.
  • Vzniknutú posýpku nasypte do formy a vytlačte po jej dne a stranách.
  • Korpus vložte do rúry a pečte 10 – 15 minút.
  • Vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  • Náplň nalejte do upečené a vychladnuté krusty a dajte chladiť do mrazničky, minimálne na 6 hodín.
  • Na polevu, vložte čerešne do stredného hrnca a pridajte cukor, citrónovú šťavu, brandy a 4 lyžice vody.
  • Varte za častého miešania, kým čerešne nezmäknú, 5 až 7 minút.
  • Ochutnajte av prípade potreby pridajte trochu cukru a potom zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  • Zostávajúce 2 lyžice vody ušľahajte spolu s kukuričným škrobom, kým sa dobre nespoja.
  • Pridajte k čerešňovej zmesi a miešajte, kým tekutina nezhustne na konzistenciu hustého sirupu.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Tesne pred podávaním koláč polejte čerešňovou polevou.
Misa plná krémového koláča z jogurtu a čerešní.
Zdroj: mygourmetconnection.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.