Táto skvelá kombinácia gréckeho jogurtu, smotanového syra a medu vytvára bohatú, krémovú náplň do koláča, ktorá je lahodná s čerstvými čerešňami, jahodami alebo rozmixovaným ovocím. Ak si chcete vychutnať viac jogurtových dobrôt, čerpajte inšpiráciu v týchto receptoch na múčniky z jogurtu .
Čo budeme potrebovať
- 230 g smotanového syra
- 60 ml medu
- 60 ml mlieka
- 1 vrecúško neochutené želatíny
- 250 g čistého gréckeho jogurtu
- 250 g sušienok
- 100 g masla
Na ovocie
- 500 g čerstvých čerešní (vykôstkovaných)
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica Brandy
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 6 lyžíc vody
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Postup
- Rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Smotanový syr a med šľahajte, kým nebude zmes krémová a hladká.
- Pridajte mlieko do malej, žiaruvzdornej misky a posypte želatínou. Miešajte, aby sa spojili.
- V malom hrnci priveďte do varu asi trochu vody a vložte dovnútra misku s mliekom a želatínou.
- Za stáleho miešania zmes zahrievajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Vyberte a nechajte asi 2 minúty vychladnúť.
- K smotanovému syru a medu pridajte vychladenú želatínovo-mliečnu zmes a jogurt a šľahajte na stredne nízku rýchlosť, kým sa dôkladne nespoja.
- Rozdrvené sušienky zmiešajte s rozpusteným maslom.
- Vzniknutú posýpku nasypte do formy a vytlačte po jej dne a stranách.
- Korpus vložte do rúry a pečte 10 – 15 minút.
- Vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
- Náplň nalejte do upečené a vychladnuté krusty a dajte chladiť do mrazničky, minimálne na 6 hodín.
- Na polevu, vložte čerešne do stredného hrnca a pridajte cukor, citrónovú šťavu, brandy a 4 lyžice vody.
- Varte za častého miešania, kým čerešne nezmäknú, 5 až 7 minút.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte trochu cukru a potom zvýšte teplotu na stredne vysokú.
- Zostávajúce 2 lyžice vody ušľahajte spolu s kukuričným škrobom, kým sa dobre nespoja.
- Pridajte k čerešňovej zmesi a miešajte, kým tekutina nezhustne na konzistenciu hustého sirupu.
- Nechajte vychladnúť.
- Tesne pred podávaním koláč polejte čerešňovou polevou.