Ovocný pohár so zmrzlinou a snehovými pusinkami

Ovocný pohár so zmrzlinou a snehovými pusinkami

Máme pre vás úplne luxusný dezert, ktorý si užijete aj sami! Tento ľahký zmrzlinový pohár s čerstvými černicami, snehovými pusinkami a domácimi zaváranými broskyňami je taký dobrý, že budete radi, že sa oň nemusíte s nikým deliť.

INGREDIENCIA

  • 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny (alebo zmrzliny s vašou obľúbenou príchuťou)
  • malá hrsť čerstvých černíc
  • 3 – 4 snehové pusinky, nahrubo rozdrobené
  • oblátka a šľahačka na podávanie

Na zavárané broskyne (cca 500 ml):

  • 1,2-1,4 kg broskýň, zbavených kôstok, nahrubo nasekaných
  • 150 g práškového cukru
  • Šťava z 1 citróna
  • veľká štipka mletého zázvoru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty (voliteľne)

POSTUP

  • Rúru rozohrejte na 180 º Celzia.
  • Nakrájané broskyne dajte na pekáč so zvyškom ingrediencí na zavárané broskyne a pečte 25–30 minút, kým nebudú broskyne mäkké a trochu karamelizované.
  • Ovocie zľahka rozdrvte vidličkou.
  • Broskyne a šťavu z nich preložte do čistej misky alebo pohára a nechajte vychladnúť.
  • Zakryte a dajte do chladničky, kým nebudete pripravení ich použiť.
  • Do pohára dajte 2 polievkové lyžice vychladených broskýň.
  • Navrch dajte poriadny kopček vanilkovej zmrzliny, pár černíc a tretinu rozdrobených pusiniek.
  • Opakujte s broskyňami, ostružinami, zmrzlinou a polovicou zvyšných pusiniek.
  • Ozdobte oblátkou, šľahačkou a zvyškom pusiniek.
  • Užite si to!
Zmrzlinový pohár s čerstvými černicami, snehovými pusinkami a domácimi zaváranými broskyňami vo veľkom pohári s oblátkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.