Tento recept je skvelou voľbou pre detských stravníkov, ktorí určite nebudú fanúšikmi klasického carpaccia zo surového mäsa.
Čo budeme potrebovať
- 200 g ricotty
- 70 g mascarpone
- Lyžička čerešňovej šťavy (alebo zriedenej čerešňovej marmelády)
- 40 g pistácií (nasekaných)
- 4 bielky
- 4 lyžice cukru
- 125 ml šľahačky
- 450 g sezónneho ovocia (ananás, mango, kivi, jahody, liči, papája, broskyne atď.)
Postup
- V mise si pomocou mixéra spoločne zmiešame ricottu, mascarpone, čerešňovú šťavu a pistácie
- Bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu
- Bielky opatrne vmiešame do zmesi z ricotty
- Zmes prelejeme do malých formičiek a dáme ju aspoň na hodinu chladiť do chladničky
- Ovocie umyjeme, očistíme a olúpeme
- Jednotlivé druhy ovocia nakrájame na tenké plátky a naaranžujeme ich na tanier
- Vychladený ricottový krém pridáme doprostred taniera s carpacciom z ovocia