Ovocný šalát pre deti

Ovocný šalát pre deti

Tento recept je skvelou voľbou pre detských stravníkov, ktorí určite nebudú fanúšikmi klasického carpaccia zo surového mäsa.

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g ricotty
  2. 70 g mascarpone
  3. Lyžička čerešňovej šťavy (alebo zriedenej čerešňovej marmelády)
  4. 40 g pistácií (nasekaných)
  5. 4 bielky
  6. 4 lyžice cukru
  7. 125 ml šľahačky
  8. 450 g sezónneho ovocia (ananás, mango, kivi, jahody, liči, papája, broskyne atď.)

Postup

  1. V mise si pomocou mixéra spoločne zmiešame ricottu, mascarpone, čerešňovú šťavu a pistácie
  2. Bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu
  3. Bielky opatrne vmiešame do zmesi z ricotty
  4. Zmes prelejeme do malých formičiek a dáme ju aspoň na hodinu chladiť do chladničky
  5. Ovocie umyjeme, očistíme a olúpeme
  6. Jednotlivé druhy ovocia nakrájame na tenké plátky a naaranžujeme ich na tanier
  7. Vychladený ricottový krém pridáme doprostred taniera s carpacciom z ovocia
Talianske predjedlo vo svojej ovocnej verzii plný šťavnatého sezónneho ovocia.
Zdroj: kuechenchaotin.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.