Pre slaných gurmánov máme aj tento slaný variant vločkovej kaše. Je jednoduchá a taktiež rýchlovkou, ktorá zasýti. Pre úplnú dokonalosť ju môžete servírovať so strateným vajcom, pokvapkanou sójovou omáčkou a ozdobenou nasekanou jarnou cibuľkou.
Ingrediencie:
Na vločky:
- 1 lyžička olivového oleja
- ¼ lyžičky strúhaného zázvoru
- 1 hrnček jemných ovsených vločiek
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 hrnčeky vody
Na šampiňóny:
- 1 lyžica oleja
- 1 hrnček šampiňónov nakrájaných na plátky
- štipka soli
Na dokončenie (ľubovoľné):
- vajcia, kúsok jarnej cibuľky, sójová omáčka
Postup:
Príprava kaše:
- V hrnci si rozpáľte lyžičku oleja, na nej osmažte zázvor a pridajte vločky. Chvíľu ich restujte, posoľte, okoreňte, a potom ich zalejte vodou.
- Priveďte do varu a varte asi 3-4 minúty, kým vločky nezmäknú (prípadne dolejte vodu).
Príprava šampiňónov:
- Na rozpálenom oleji si osmažte šampiňóny do zlatista.
- Posypte štipkou soli.
- Kašu a šampiňóny zmiešajte a je hotovo.
- Doplniť môžete o stratené vajcia, jarnú cibuľku a sójovú omáčku.