Ovsené lievance bez kysnutia

Ovsené lievance bez kysnutia

Zdravšia verzia výborných lievancov z ovsenej múky. Milujete sladké, ale bojíte sa, že by ste porušili svoju diétu? S týmto receptom sa nemusíte ničoho báť a vychutnať si zdravú sladkú neresť, pokojne každé ráno. S trochou javorového sirupu, arašidového masla a hrsťou čučoriedok je to najlepší štart do nového dňa.

Čo budeme potrebovať

  1. 400 g ovsených vločiek (alebo ovsenú múku)
  2. 250 ml mlieka
  3. 2 vajcia
  4. 2 lyžičky prášku do pečiva
  5. ½ lyžičky škorice
  6. ½ lyžičky soli
  7. 1 lyžička vanilkového extraktu
  8. maslo (na opekanie)

Postup

  1. Pokiaľ si vyrábate vlastnú ovsenú múku, dajte vločky do mixéra a dohladka zmixujte
  2. Potom do veľkej misy dajte všetky ingrediencie na cesto
  3. Zmes miešajte, kým nevznikne hladké jednoliate cesto
  4. Nechajte cesto aspoň 15 minút odležať, aby trochu zhustlo
  5. Panvicu rozpálime na strednú teplotu a necháme na nej rozpustiť maslo
  6. Keď je maslo rozpustené začneme na nej vyprážať lievance
  7. Tie vyprážame z každej strany, kým nie sú zlaté

Ovsené vločky sú veľmi obľúbenou surovinou vo svete fitness. Sú výživné a obsahujú množstvo vlákniny. Ak aj vy chcete podporiť svoje zdravie, vyskúšajte jeden z týchto receptov na sušienky z ovsených vločiek . Určite si pochutnáte.

Zdravá verzia lievancov z ovsenej múky.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.