Vyskúšajte tieto nadýchané lievančeky s jablkami, ktoré si hravo pripravíte v mixéri. Navyše sú zdravé a lahodné!
Ingrediencie
- 1 šálka jablčnej omáčky
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 vajce
- 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja alebo masla
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžička javorového sirupu alebo medu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky soli
- 1 šálka strúhaných červených jabĺk
Postup
- Vložte všetky ingrediencie okrem strúhaného jablka do mixéra.
- Mixujte, kým nebude cesto úplne hladké, podľa potreby prestaňte mixovať a zoškrabte strany.
- Vmiešajte nastrúhané jablko, ale už nemixujte.
- Zahrejte nepriľnavú panvicu na stredne nízkom plameni.
- Panvicu zľahka vymažte kokosovým olejom, maslom alebo sprejom na varenie.
- Akonáhle je povrch panvice dostatočne horúci, nalejte na panvicu asi ⅓ šálky cesta.
- Toto cesto je husté, ale vaše lievance sa nebudú správne smažiť, pokiaľ budú hrubšie ako 1,3 cm, takže ich možno budete musieť rozprestrieť špachtľou.
- Lívanec nechajte smažiť asi 3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a okraje nebudú skôr matnejšie ako lesklé.
- Akonáhle je spodná strana ľahko zlatistá, otočte lívanec špachtľou a smažte ďalších asi 90 sekúnd, kým nebude lívanec z oboch strán dozlatista.
- V tomto okamihu možno budete musieť upraviť teplotu sporáka nahor alebo nadol, aby ste predišli spáleniu vonkajších častí, než bude vnútro hotové.
- Opakujte so zvyšnými lievanci.
- Lievance podávajte okamžite alebo ich udržujte v teple v rúre na 95 stupňov Celzia.