Ovsené lievance s jablkami

Ovsené lievance s jablkami

Vyskúšajte tieto nadýchané lievančeky s jablkami, ktoré si hravo pripravíte v mixéri. Navyše sú zdravé a lahodné!

Ingrediencie

  • 1 šálka jablčnej omáčky
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja alebo masla
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžička javorového sirupu alebo medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 šálka strúhaných červených jabĺk

Postup

  1. Vložte všetky ingrediencie okrem strúhaného jablka do mixéra.
  2. Mixujte, kým nebude cesto úplne hladké, podľa potreby prestaňte mixovať a zoškrabte strany.
  3. Vmiešajte nastrúhané jablko, ale už nemixujte.
  4. Zahrejte nepriľnavú panvicu na stredne nízkom plameni.
  5. Panvicu zľahka vymažte kokosovým olejom, maslom alebo sprejom na varenie.
  6. Akonáhle je povrch panvice dostatočne horúci, nalejte na panvicu asi ⅓ šálky cesta.
  7. Toto cesto je husté, ale vaše lievance sa nebudú správne smažiť, pokiaľ budú hrubšie ako 1,3 cm, takže ich možno budete musieť rozprestrieť špachtľou.
  8. Lívanec nechajte smažiť asi 3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a okraje nebudú skôr matnejšie ako lesklé.
  9. Akonáhle je spodná strana ľahko zlatistá, otočte lívanec špachtľou a smažte ďalších asi 90 sekúnd, kým nebude lívanec z oboch strán dozlatista.
  10. V tomto okamihu možno budete musieť upraviť teplotu sporáka nahor alebo nadol, aby ste predišli spáleniu vonkajších častí, než bude vnútro hotové.
  11. Opakujte so zvyšnými lievanci.
  12. Lievance podávajte okamžite alebo ich udržujte v teple v rúre na 95 stupňov Celzia.
Jablčné lievančeky z ovsených vločiek servírované na sebe na tanieriku s vidličkou, zaliate sirupom.
www.cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.