Jednoduchá a zdravá pochúťka, ktorú si zamilujú na desiatu či raňajky nielen deti.
Ingrediencie:
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 šálka mlieka
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky medu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
- 1 šálka čerstvých alebo mrazených čučoriedok
Postup:
- Zmiešajte mlieko a ovsené vločky.
- Nechajte odstáť približne 20 minút, aby ovsené vločky napučali a nasiakli vlhkosť.
- Predhrejte si rúru na 200 °C.
- V mise zmiešajte preosiatu múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu a soľ.
- Rozpustené maslo, med, vajcia a vanilkový extrakt vyšľahajte v menšej mise, kým sa nespoja.
- Mokré ingrediencie pomaly vlejte do suchých, premiešajte a potom pridajte namočené ovsené vločky, vrátane mlieka, a čučoriedky.
- Všetko opatrne zmiešajte a vytvorte cesto.
- Lyžicou dávajte cesto do formy na muffiny, ktorú ste predtým vyložili košíčkami.
- Jednotlivé formičky naplňte až po okraj.
- Na záver všetko posypte ovsenými vločkami a podľa potreby zľahka posypte kokosovým cukrom.
- Pečte 5 minút pri teplote 200 °C a potom znížte teplotu na 170 °C a pečte ďalších približne 15 minút.
- Muffiny nechajte 5 minút vychladnúť vo forme a potom ich preložte na drôtenú mriežku.