Ovsené vločky predstavujú veľmi zdravú ingredienciu pre rozmanité varianty cukroviniek bez múky. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky kokosového oleja
- 1/2 šálky sušených brusníc
- 1/3 šálky bielej čokolády
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lyžičky kokosového oleja
Postup:
- Šálku ovsených vločiek rozmixujte pomocou robota na prášok.
- Pridajte do misy k zvyšku ovsených vločiek a premiešajte.
- Ďalej pridajte škoricu, soľ, vanilku, vajcia, hnedý cukor a rozpustený kokosový olej.
- Dôkladne všetko premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Pridajte brusnice a znova premiešajte.
- Vložte cesto na 30 minút do chladničky. Kokosový olej stuhne a cesto bude dostatočne husté, aby sa dalo naberať.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Z cesta vytvorte malé guličky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Guličky cesta mierne sploštite, aby sa nepiekli príliš vysoké, a pečte 7-9 minút.
- Nechajte vychladnúť.
- Rozohrejte bielu čokoládu a zmiešajte ju s kokosovým olejom.
- V tejto zmesi následne vychladnuté pečivo namáčajte.