Tieto restované krevety sú servírované na lôžku z klasických žuvavých ryžových rezancov, do ktorých sme všetci takí šialení. Šťavnaté krevety v úžasnej omáčke plnej výrazných chutí, ktoré si zamiluje naozaj každý. Nebojte sa a nahraďte rezance vyprážanou ryžou a vytvorte si vlastný recept na vyprážanú ryžu s krevetami! Použite na to napríklad náš prvý recept v článku!
Čo budeme potrebovať
- 250 g ryžových rezancov
- 2 lyžičky kukuričného škrobu (rozpustené v 2 lyžiciach vody)
- 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 50 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice suchého sherry
- Lyžička cukru
- Lyžica chilli (alebo cesnakového korenia)
- 2 lyžice arašidového oleja (alebo rastlinného/repkového)
- Lyžica jemne nasekaného cesnaku
- Lyžica mletého zázvoru
- 1 kg vylúpaných a vypitvaných kreviet
- 3 lyžice nakrájané pažítky
Postup
- V hrnci privedieme do varu vôd
- Ryžové rezance umiestnime do veľkej misy a zalejeme ich vriacou vodou
- Pomocou klieští alebo vidličky s rezancami v mise pohybujeme a miešame ich, kým nebudú pružné, ale nie mäkké
- Rezance scedíme a prepláchneme studenou vodou
- Medzitým si v miske zmiešame kukuričný škrob vo vode s vývarom, sójovou omáčkou, sherry, cukrom a chilli cesnakovou omáčkou
- Vo veľkej panvici si zohrejeme olej a pridáme cesnak, zázvor a krevety
- Za stáleho miešania opekáme 2 minúty, kým nie sú krevety zvonku ružové
- Potom pridáme ryžové rezance a premiešame, aby sa spojili
- Do panvice vlejeme omáčku a za občasného miešania kreviet a rezancov varíme ďalšie 3 minúty
- Omáčka sa bude variť, hustnúť a obaľovať krevety
- Vyprážané rezance s krevetami podávame horúce s pažítkou navrchu