Pad thai rezance s krevetami

Pad thai rezance s krevetami

Tieto restované krevety sú servírované na lôžku z klasických žuvavých ryžových rezancov, do ktorých sme všetci takí šialení. Šťavnaté krevety v úžasnej omáčke plnej výrazných chutí, ktoré si zamiluje naozaj každý. Nebojte sa a nahraďte rezance vyprážanou ryžou a vytvorte si vlastný recept na vyprážanú ryžu s krevetami! Použite na to napríklad náš prvý recept v článku!

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g ryžových rezancov
  2. 2 lyžičky kukuričného škrobu (rozpustené v 2 lyžiciach vody)
  3. 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  4. 50 ml sójovej omáčky
  5. 2 lyžice suchého sherry
  6. Lyžička cukru
  7. Lyžica chilli (alebo cesnakového korenia)
  8. 2 lyžice arašidového oleja (alebo rastlinného/repkového)
  9. Lyžica jemne nasekaného cesnaku
  10. Lyžica mletého zázvoru
  11. 1 kg vylúpaných a vypitvaných kreviet
  12. 3 lyžice nakrájané pažítky

Postup

  1. V hrnci privedieme do varu vôd
  2. Ryžové rezance umiestnime do veľkej misy a zalejeme ich vriacou vodou
  3. Pomocou klieští alebo vidličky s rezancami v mise pohybujeme a miešame ich, kým nebudú pružné, ale nie mäkké
  4. Rezance scedíme a prepláchneme studenou vodou
  5. Medzitým si v miske zmiešame kukuričný škrob vo vode s vývarom, sójovou omáčkou, sherry, cukrom a chilli cesnakovou omáčkou
  6. Vo veľkej panvici si zohrejeme olej a pridáme cesnak, zázvor a krevety
  7. Za stáleho miešania opekáme 2 minúty, kým nie sú krevety zvonku ružové
  8. Potom pridáme ryžové rezance a premiešame, aby sa spojili
  9. Do panvice vlejeme omáčku a za občasného miešania kreviet a rezancov varíme ďalšie 3 minúty
  10. Omáčka sa bude variť, hustnúť a obaľovať krevety
  11. Vyprážané rezance s krevetami podávame horúce s pažítkou navrchu
Lahodné ryžové rezance usmažené na oleji s chrumkavými a šťavnatými krevetami.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.