Pad Thai s kuracím mäsom

Pad Thai s kuracím mäsom

Pripravte si thajské rezance s kuracím mäsom. Ingrediencie zoženiete v akomkoľvek obchode a hotový pokrm bude do pol hodinky. Namiesto kurčaťa môžete zvoliť napríklad krevety alebo aj hovädzie mäso.

Ingrediencie

  • Thajské ryžové rezance
  • 450g kuracích prsníkov bez kože, nakrájaných na malé prúžky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 polievková lyžica limetovej šťavy
  • 1 polievková lyžica rybej omáčky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 menšia mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 hrnčeky fazuľových klíčkov (podľa chuti)
  • 3 veľké vajcia
  • 1/2 hrnčeka nesolených nasekaných arašidov (podľa chuti)
  • 1/3 hrnčeka nasekaného koriandra
  • Sezamové semienka (podľa chuti)

Postup

  • Pripravte ryžové rezance podľa pokynov uvedených na obale.
  • V mise zmiešajte hnedý cukor, sójovú omáčku, ryžový ocot, limetkovú šťavu, rybiu omáčku a dajte bokom.
  • Zatiaľ čo sa rezance varí, zrahrejte vo woku alebo na hlbokej panvici olej.
  • Pridajte nakrájané kura a restujte, kým nebude osmažené, asi 6 minút. (Ak používate krevety, zmažte asi 1,5 minúty z každej strany.)
  • Mäso preložte na tanier a nechajte olej v panvici.
  • Do neho pridajte papriku, mrkvu a restujte 1 – 2 minúty, potom pridajte cesnak, zelenú cibuľu a fazuľové klíčky restujte ďalšiu minútu.
  • Presuňte zeleninu k okraju panvice a potom rozklepnite do stredu panvice vajcia. Varte a miešajte, kým sa vajíčka neurobia.
  • Pridajte kura, rezance, pripravenú omáčku, všetko premiešajte a varte 1 – 2 minúty.
  • Podávajte teplé s koriandrom, arašidmi a sezamovými semienkami.
Rezance z thajska kuracím mäsom a arašidy
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.