Pripravte si thajské rezance s kuracím mäsom. Ingrediencie zoženiete v akomkoľvek obchode a hotový pokrm bude do pol hodinky. Namiesto kurčaťa môžete zvoliť napríklad krevety alebo aj hovädzie mäso.
Ingrediencie
- Thajské ryžové rezance
- 450g kuracích prsníkov bez kože, nakrájaných na malé prúžky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1/4 hrnčeka hnedého cukru
- 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 polievková lyžica limetovej šťavy
- 1 polievková lyžica rybej omáčky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 menšia mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 väčšia cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 hrnčeky fazuľových klíčkov (podľa chuti)
- 3 veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka nesolených nasekaných arašidov (podľa chuti)
- 1/3 hrnčeka nasekaného koriandra
- Sezamové semienka (podľa chuti)
Postup
- Pripravte ryžové rezance podľa pokynov uvedených na obale.
- V mise zmiešajte hnedý cukor, sójovú omáčku, ryžový ocot, limetkovú šťavu, rybiu omáčku a dajte bokom.
- Zatiaľ čo sa rezance varí, zrahrejte vo woku alebo na hlbokej panvici olej.
- Pridajte nakrájané kura a restujte, kým nebude osmažené, asi 6 minút. (Ak používate krevety, zmažte asi 1,5 minúty z každej strany.)
- Mäso preložte na tanier a nechajte olej v panvici.
- Do neho pridajte papriku, mrkvu a restujte 1 – 2 minúty, potom pridajte cesnak, zelenú cibuľu a fazuľové klíčky restujte ďalšiu minútu.
- Presuňte zeleninu k okraju panvice a potom rozklepnite do stredu panvice vajcia. Varte a miešajte, kým sa vajíčka neurobia.
- Pridajte kura, rezance, pripravenú omáčku, všetko premiešajte a varte 1 – 2 minúty.
- Podávajte teplé s koriandrom, arašidmi a sezamovými semienkami.