Pokrm plný ryže, mäsa a zeleniny.
Odraz juhoeurópskeho temperamentu.
Netradičná večera z jedného hrnca.
Vyskúšajte recepty na paellu – jedlo pestré na pohľad aj v chuti.
Naše recepty
Máte radi krevety? Inšpirujte sa ďalšími receptami s krevetami .
5 zaujímavostí na záver
- Hoci je celosvetovo vnímaná ako tradičné španielske jedlo, ide o symbol iba jedného španielskeho regiónu – oblasti Valencie.
- Vznikla na rybárskych lodiach – išlo o jednoduché a ľahko dostupné, lacné a zároveň sýte jedlo.
- Na prípravu sa používa špeciálna panvica na paellu, ktorá je široká a nízka. Vo Valencii sa označenie paella používa pre všetky druhy panvíc.
- Pri varení sa pokrm nezakrýva a ryža by sa nemala úplne uvariť, naopak má pozvoľna „dôjsť“ až po odstavení z plameňa.
- Typickú žltú farbu dodáva jedlu šafran.