Paella s kuracím mäsom

Paella s kuracím mäsom

Skúste vymeniť tradičnú paellu z morských plodov za kuracie s chorizom. Je to dokonalá výdatná večera pre štvorčlennú rodinu. Rovnako dobre sa aj najete z krémového rizota s kuracím mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 kuracie prsné rezne (nakrájané)
  • 2 malé cibule (nakrájané nadrobno)
  • 1 tučný strúčik cesnaku
  • 140 g choriza (nakrájané)
  • 1 lyžička kurkumy
  • štipka šafranu
  • 1 lyžička papriky
  • 300 g ryže
  • 850 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 1 citrón (nakrájaný na mesiačiky)
  • ½ malého zväzku petržlenu

Postup

  • V panvici rozohrejte olivový olej na vysokú teplotu.
  • Kuracie kúsky opečte, ale nevarte úplne a vyberte.
  • Znížte teplotu na minimum, pridajte cibuľu a pomaly varte do zmäknutia, asi 10 minút.
  • Pridajte cesnak, miešajte 1 minútu, potom vhoďte chorizo a opekajte, kým nepustí olej.
  • Vmiešajte korenie a potom vsypte ryžu.
  • Miešajte, aby sa ryža obalila v oleji a korení asi 2 minúty, potom zalejte vývarom.
  • Priveďte do varu, vráťte kurča do panvice a za občasného miešania varte asi 20 minút.
  • Pridajte hrášok do panvice a varte ďalších 5 minút, kým nie je ryža uvarená a kura mäkké.
  • Dobre osoľte a podávajte s citrónom a petržlenovou vňaťou.

Čo môže byť lepším predjedlom, než pravá španielska studená polievka – gazpacho ! Ak ste jej ešte neochutnali, pripravte si ju s našimi receptami.

Mäkká ryža so zeleninou, kuracím mäsom a klobásou.
Zdroj: beatthebudget.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.