Paella z kuracích stehien a kreviet

Paella z kuracích stehien a kreviet

Táto paella s kuracím mäsom a krevetami je skvelým receptom, ako si vychutnať tradičnú španielsku kuchyňu v pohodlí vášho domova. Pokrm sa zapeká v rúre, preto ak máte radi zapekané jedlá, skúste aj cestoviny z rúry s kuracím mäsom .

Čo budeme potrebovať

  • 6 kuracích stehien
  • 1 lyžička nasekaného rozmarínu
  • ¾ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky rastlinného oleja
  • 1pálivá klobása
  • 50 g nakrájanej cibule
  • 30 g nakrájanej červenej papriky
  • 225 g nevarenej ryže
  • 30 g nakrájaných cherry paradajok
  • 1 lyžička maďarskej sladkej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 720 ml kuracieho vývaru
  • 450 g kreviet
  • 100 g nakrájanej špargle
  • 50 g hrášku

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Kurča posypte rozmarínom, soľou a čiernym korením.
  • Zahrejte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte kura a opekajte ho 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ ľahko nezhnedne.
  • Vyberte kura z panvice, prikryte a udržujte v teple.
  • Pridajte klobásu na panvicu a varte 1 minútu, miešajte, aby sa rozpadla.
  • Pridajte cibuľu a papriku a za stáleho miešania varte 7 minút.
  • Pridajte ryžu, paradajky, papriku a cesnak, za stáleho miešania varte 1 minútu.
  • Vráťte kurča na panvicu.
  • Pridajte vývar a štipku soli a priveďte do varu.
  • Pečte na 200 ° 10 minút.
  • Vmiešajte krevety, špargľu a hrášok. Prikryte a pečte ďalších 5 minút, alebo pokiaľ nie sú krevety hotové.

Na záver tejto španielskej jazdy môžete podávať sladké churros , ktoré majú pôvod taktiež v Španielsku ak nim podávajte lahodnú a voňavú kávu z prvotriedneho kávovaru Tchibo . Aký je ten najlepší, sme zistili v našej recenzii.

Panvica naplnená lahodnou španielskou paellou s kuracími kúskami a krevetami.
Zdroj: recipeswecherish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.