Táto paella s kuracím mäsom a krevetami je skvelým receptom, ako si vychutnať tradičnú španielsku kuchyňu v pohodlí vášho domova. Pokrm sa zapeká v rúre, preto ak máte radi zapekané jedlá, skúste aj cestoviny z rúry s kuracím mäsom .
Čo budeme potrebovať
- 6 kuracích stehien
- 1 lyžička nasekaného rozmarínu
- ¾ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 2 lyžičky rastlinného oleja
- 1pálivá klobása
- 50 g nakrájanej cibule
- 30 g nakrájanej červenej papriky
- 225 g nevarenej ryže
- 30 g nakrájaných cherry paradajok
- 1 lyžička maďarskej sladkej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 720 ml kuracieho vývaru
- 450 g kreviet
- 100 g nakrájanej špargle
- 50 g hrášku
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kurča posypte rozmarínom, soľou a čiernym korením.
- Zahrejte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte kura a opekajte ho 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ ľahko nezhnedne.
- Vyberte kura z panvice, prikryte a udržujte v teple.
- Pridajte klobásu na panvicu a varte 1 minútu, miešajte, aby sa rozpadla.
- Pridajte cibuľu a papriku a za stáleho miešania varte 7 minút.
- Pridajte ryžu, paradajky, papriku a cesnak, za stáleho miešania varte 1 minútu.
- Vráťte kurča na panvicu.
- Pridajte vývar a štipku soli a priveďte do varu.
- Pečte na 200 ° 10 minút.
- Vmiešajte krevety, špargľu a hrášok. Prikryte a pečte ďalších 5 minút, alebo pokiaľ nie sú krevety hotové.
Na záver tejto španielskej jazdy môžete podávať sladké churros , ktoré majú pôvod taktiež v Španielsku ak nim podávajte lahodnú a voňavú kávu z prvotriedneho kávovaru Tchibo . Aký je ten najlepší, sme zistili v našej recenzii.