Pakistanské kura na masle

Pakistanské kura na masle

Pre tento recept na butter chicken budeme používať kuracie stehná. Vďaka nim omáčka zostane šťavnatá po celú dobu varenia, ktorá je na varenie potrebná. Kuracie prsia môžu celý pokrm pokaziť, pretože môžu byť príliš suché.

Čo budeme potrebovať

  1. 50 ml oleja
  2. 500 g kuracích stehien
  3. 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  4. 5 cm zázvoru (nastrúhaného)
  5. Štipka soli
  6. Lyžička drvenej rasce
  7. Štipka koriandra
  8. Lyžička garam masala
  9. Štipka chilli prášku
  10. Štipka mletého čierneho korenia
  11. 75 ml bieleho jogurtu
  12. 3 celé lúpané paradajky z plechovky
  13. 75 ml smotany na šľahanie
  14. 30 g masla

Postup

  1. Na panvici rozpálenej na strednú teplotu si rozohrejeme olej
  2. Pridáme kura prelisovaný cesnak a zázvor
  3. Pridáme zvyšné korenie a restujeme 3-4 minúty, aby sa kura úplne obalilo
  4. Potom pridáme jogurt a znova miešame
  5. Do panvice pridáme paradajky a necháme ich prejsť varom
  6. Potom panvicu prikryjeme a na strednej tepote varíme 15 minút
  7. Po 15 minútach panvicu odkryjeme a necháme úplne vyvariť vodu, ktorá v omáčke zostala
  8. Teplotu znížime na minimum a prilejeme smotanu spoločne s korením a chilli
  9. Panvicu znovu zakryjeme a necháme 2-3 minúty variť
  10. Nakoniec pridáme maslo a necháme ho rozpustiť a omáčku prehriať
  11. Hotové kura na masle podávame s naan chlebom alebo uvarenou bielou ryžou
Kurča na masle na pakistanský spôsob s naan chlebom a ryžou.
Zdroj: oliveandmango.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.