Pre tento recept na butter chicken budeme používať kuracie stehná. Vďaka nim omáčka zostane šťavnatá po celú dobu varenia, ktorá je na varenie potrebná. Kuracie prsia môžu celý pokrm pokaziť, pretože môžu byť príliš suché.
Čo budeme potrebovať
- 50 ml oleja
- 500 g kuracích stehien
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 5 cm zázvoru (nastrúhaného)
- Štipka soli
- Lyžička drvenej rasce
- Štipka koriandra
- Lyžička garam masala
- Štipka chilli prášku
- Štipka mletého čierneho korenia
- 75 ml bieleho jogurtu
- 3 celé lúpané paradajky z plechovky
- 75 ml smotany na šľahanie
- 30 g masla
Postup
- Na panvici rozpálenej na strednú teplotu si rozohrejeme olej
- Pridáme kura prelisovaný cesnak a zázvor
- Pridáme zvyšné korenie a restujeme 3-4 minúty, aby sa kura úplne obalilo
- Potom pridáme jogurt a znova miešame
- Do panvice pridáme paradajky a necháme ich prejsť varom
- Potom panvicu prikryjeme a na strednej tepote varíme 15 minút
- Po 15 minútach panvicu odkryjeme a necháme úplne vyvariť vodu, ktorá v omáčke zostala
- Teplotu znížime na minimum a prilejeme smotanu spoločne s korením a chilli
- Panvicu znovu zakryjeme a necháme 2-3 minúty variť
- Nakoniec pridáme maslo a necháme ho rozpustiť a omáčku prehriať
- Hotové kura na masle podávame s naan chlebom alebo uvarenou bielou ryžou