Recepty na palacinky 12x inak: jednoduchá rýchlovka i famózna delikatesa (slané aj sladké varianty)

Kto by nemal rád palacinky?

Sú neskutočne variabilné a hotové počas chvíľky.

Stačí ich namazať marmeládou a skvelé raňajky sú na svete.

S náplňou sa ale môžete skutočne pohrať a pripraviť vskutku nevšedné kombinácie.

Pozrite sa na naše recepty a inšpirujte sa.

TIP: Palacinky na jednohubky môžete naplniť akoukoľvek obľúbenou náplňou – výborné sú napríklad s údeným lososom alebo s rybou nátierkou. Pozrite sa na päť receptov na nátierky z rýb .

Tipy šéfkuchárov

  • Cesto na palacinky môžete rôzne obmieňať.
  • Vyskúšajte rôzne múky (celozrnnú, pohánkovú, špaldovú, alebo pšeničnú polohrubú).
  • Namiesto mlieka môžete použiť kefír alebo rastlinné mlieka (kokosové, ryžové, ovsené, sójové, mandľové, lieskoorieškové . . . )
  • Do cesta na slané palacinky môžete pridať bylinky (oregano, tymián, rozmarín, petržlen, alebo pažítku) alebo korenie (papriku, korenie, alebo grilovacie korenie)
  • Palacinky môžete ľahko zafarbiť – tmavé získate pridaním kakaa, iných farieb dosiahnete pridaním potravinového farbiva.
  • Na vyprážanie použite olej alebo potrite panvicu rozpusteným maslom
  • Urobte viac palaciniek naraz a čo nezjete dajte zamraziť, chutia skvele aj rozmrazené a nabudúce bude stačiť len vybrať si náplň.

Hľadáte ideálnu panvicu na palacinky? Pozrite sa na veľký test teflónových panvíc .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.