Zdravá a chutná paleo nátierka zo sardiniek, uhoriek a červenej papriky obohatí váš jedálniček a vy si hravo pripravíte ľahkú večeru.
Ingrediencie
- 120 g plechovky sardiniek v olivovom oleji
- 1/3 šálky uhorky nakrájané na kocky
- 1/4 šálky červenej papriky nakrájanej na kocky
- 1 jarná cibuľka, nasekaná
- 1/2 malého citróna
- Piri piri (alebo iná pálivá omáčka), podľa chuti
Postup
- Vyberte sardinky z plechovky a vložte do malej misky.
- Zalejte jednou lyžicou olivového oleja zo sardiniek.
- Roztlačte ryby vidličkou.
- Jemne vmiešajte uhorky, červenú papriku a jarnú cibuľku.
- Do zmesi vytlačte šťavu z 1/2 citróna a podľa chuti pridajte pálivú omáčku.
- Podávajte s plátkami uhorky a chipsy z banánu plantain.
Vyskúšajte aj naše recepty na rybie filety na 5 spôsobov. Sú vynikajúce a určite si pochutnáte!