Ak sa pri stravovaní riadite paleo pravidlami , potom nemusíte zúfať! Tento recept je totiž delikátny.
Nepoužíva sa klasická múka, ani tradičný cukor.
INGREDIENCIA NA SUŠIENKY
- 1 hrnček mandľovej múky
- 1/4 hrnčeka kokosovej múky
- 1/4 lyžičky jedlej sódy
- 1/4 lyžičky škorice
- štipka morskej soli
- 1 lyžica čerstvej namletej kávy
- 1/2 hrnčeka ghí či kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 veľké vajcia
INGREDIENCIA NA POĽAVU
- 3/4 hrnčeka kokosového masla
- 1/4 hrnčeka čistého javorového sirupu
- 3 lyžice studenej kávy
- 2 lyžice mandľového mlieka
POSTUP
- Vo veľkej miske si zmiešajte mandľovú múku, kokosovú múku, jedlú sódu, škoricu, soľ a kávu.
- Pridajte ghí a kokosový cukor. Suroviny mixujte, kým sa nevytvorí hladké cesto.
- Pridajte vajcia a vanilku, a potom opäť mixujte.
- Nakoniec pridajte suché prísady a vypracujte cesto.
- Cesto nechajte vychladnúť cez noc v chladničke.
- Akonáhle je cesto vychladené, predhrejte si rúru na 180 °C.
- Vyložte si plech papierom na pečenie.
- Rozvaľkajte si cesto na plát vysoký zhruba 5 mm.
- Vykrajujte si rôzne tvary z cesta a pečivo dávajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Cukroví pečte zhruba 8 až 10 minút, a potom ho nechajte vychladnúť.
- Pripravte si zatiaľ polevu, a to tak, že zmiešate všetky ingrediencie v miske. Podľa potreby pridajte viac mandľového mlieka. Dôležité je, aby sa dala poleva dobre rozotierať.
- Akonáhle je pečivo vychladnuté, ozdobte ho polevou.