Paličky marinované v javorovom sirupe so šalátom zo šošovky a kapusty

Paličky marinované v javorovom sirupe so šalátom zo šošovky a kapusty

Tieto kuracie paličky sú marinované v luxusnej zmesi javorového sirupu a sherry octu, pečené do dokonalosti a podávané s vynikajúcim šalátom zo šošovky, hrášku a kapusty. Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 12 kuracích paličiek
  • 125 ml javorového sirupu
  • 60 ml sherry octu
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky (môžete použiť mandolínu)
  • 1 lyžička korenia sumac (alebo aj sumah či skúmavka)
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 400 g konzervované šošovky
  • 1 šálka mrazeného hrášku, rozmrazeného
  • ¼ červenej kapusty (môžete použiť aj bielu), jemne nakrájanú
  • 1 šálka lístkov mäty a plocholistej petržlenovej vňate, jemne nasekaných, plus navyše na podávanie

Postup

  • Urobte tri 5mm zárezy ostrým nožom na každej strane každej paličky.
  • V miske zmiešajte javorový sirup, polovicu octu, papriku a 2 lyžice olivového oleja.
  • Pridajte paličky, okoreňte a premiešajte, aby sa obalili.
  • Marinujte 15 minút (alebo dlhšie, pokiaľ to čas dovolí).
  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Paličky s marinádou dajte do veľkého pekáča a pečte, podlievajte každých 10 minút, po dobu 50 minút alebo pokiaľ nie sú prepečené a dozlatista.
  • Výpok nalejte do malého hrnca a varte 3 minúty alebo do zhustnutia.
  • Dajte bokom.
  • Paličky voľne zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Medzitým zmiešajte v miske cibuľu, zvyšný ocot, škumpu a ½ lyžičky soli a nechajte 5 minút odležať.
  • Sceďte a octový nálev dajte do malej misky s horčicou a zvyšným olejom, okoreňte a premiešajte.
  • Do veľkej misy dajte šošovku, hrášok, kapustu a bylinky.
  • K šošovkovej zmesi pridajte dresing, okoreňte a premiešajte.
  • Šalát dajte na veľký tanier, navrch dajte paličky a tie potrite redukovanou marinádou.
  • Posypte čerstvými bylinkami.
Paličky marinované v luxusnej zmesi javorového sirupu a sherry octu, pečené do dokonalosti a podávané s vynikajúcim šalátom zo šošovky, hrášku a kapusty na tanieri.
www.delicious.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.