Pivo je nielen obľúbený nápoj, ale aj populárne ingrediencie do mnohých pokrmov. Ostatne kto by niekedy neochutnal závin z pivného cesta.
Tento recept predstavuje tento zlatistý mok ako súčasť cestíčka, do ktorého sa namáčajú kúsky kurčaťa a potom smaží v rozpálenom oleji.
Chuť je nezameniteľná a veľmi lahodná. Uvidíte, že sa do mäska s chuťou zahryznete.
Ingrediencie:
- 1 – 1/2 kg kuracích paličiek
- 1 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia (kto chce môže dať kajenské)
- 1 lyžičku sušeného mletého cesnaku
- 350 ml piva
- Olej na vyprážanie
Postup:
- Pripravíme si misku, nasypeme do nej múku, soľ, korenie, sušený cesnak a premiešame.
- Potom prilejeme pivo a vypracujeme hladké cesto.
- Odložíme nabok a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- Potom dáme olej do panvice a zahrejeme.
- Kuracie paličky namáčame do pripraveného cesta a necháme vždy trochu odkvapkať, než ju vložíme do horúceho oleja.
- Takto pripravíme niekoľko kúskov, aby nebola panvica preplnená a osmažíme do zlatohneda.
- Počas vyprážania si predhrejeme rúru na pečenie na 100 ° C a vždy keď časť paličiek vyberieme z oleja, dáme ich na plech a vložíme do rúry, aby boli stále horúce.
- Potom plech vyberieme z rúry a môžeme servírovať.
- Pokiaľ nám niečo zostane, môžeme potom konzumovať aj studené.