Paličky v pivnom ceste

Paličky v pivnom ceste

Pivo je nielen obľúbený nápoj, ale aj populárne ingrediencie do mnohých pokrmov. Ostatne kto by niekedy neochutnal závin z pivného cesta.

Tento recept predstavuje tento zlatistý mok ako súčasť cestíčka, do ktorého sa namáčajú kúsky kurčaťa a potom smaží v rozpálenom oleji.

Chuť je nezameniteľná a veľmi lahodná. Uvidíte, že sa do mäska s chuťou zahryznete.

Ingrediencie:

  • 1 – 1/2 kg kuracích paličiek
  • 1 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia (kto chce môže dať kajenské)
  • 1 lyžičku sušeného mletého cesnaku
  • 350 ml piva
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  • Pripravíme si misku, nasypeme do nej múku, soľ, korenie, sušený cesnak a premiešame.
  • Potom prilejeme pivo a vypracujeme hladké cesto.
  • Odložíme nabok a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
  • Potom dáme olej do panvice a zahrejeme.
  • Kuracie paličky namáčame do pripraveného cesta a necháme vždy trochu odkvapkať, než ju vložíme do horúceho oleja.
  • Takto pripravíme niekoľko kúskov, aby nebola panvica preplnená a osmažíme do zlatohneda.
  • Počas vyprážania si predhrejeme rúru na pečenie na 100 ° C a vždy keď časť paličiek vyberieme z oleja, dáme ich na plech a vložíme do rúry, aby boli stále horúce.
  • Potom plech vyberieme z rúry a môžeme servírovať.
  • Pokiaľ nám niečo zostane, môžeme potom konzumovať aj studené.
Luxusné kuracie paličky v cestíčku s kajenským korením, pivom a cesnakom.
Zdroj: https://www.cdkitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.