Pálivá tuniaková rolka (ura maki)

Pálivá tuniaková rolka (ura maki)

Ohnivo pikantné rolky s tuniakom sashimi v sezamovej omáčke Sriracha, doplnené pikantnou majonézou pre extra šmrnc!

Čo budeme potrebovať

  1. 35 g uvarenej japonskej krátkozrnnej ryže (pozri posledný recept ako pripraviť sushi ryžu?)
  2. 120 g tuniaka
  3. 3 lyžičky omáčky sriracha
  4. ½ lyžičky sezamového oleja
  5. 2 jarné cibuľky (nakrájané na tenké kolieska)
  6. 1 list nori (morské riasy)
  7. 2 lyžice pražených bielych sezamových semienok
  8. Pikantná majonéza

Na namáčanie prstov

  1. 60 ml vody (4 polievkové lyžice)
  2. 2 lyžičky ryžového octu

Postup

  1. Zhromaždíme si všetky všetky ingrediencie
  2. Najskôr si pripravíme octovú vodu na namáčanie roliek
  3. Zmiešame 60 ml vody a 2 lyžičky ryžového octu v malej miske
  4. Ponorením prstov do octovej vody zabránime tomu, aby sa k nim ryža neprilepila
  5. Tuniaka nakrájame 0,5 cm kocky
  6. V strednej miske zmiešame tuniaka, omáčku Sriracha, sezamový olej a trochu zelenej cibuľky
  7. Riasu nori si rozrežeme na pol
  8. Položíme pol plátu nori lesklou stranou dole na bambusovú podložku
  9. Namočíme si prsty do octovej vody a rovnomerne rozprestrite ¾ množstvo ryže na plát nori
  10. Ryžu posypeme sezamovými semienkami.
  11. Plát nori otočíme tak, aby strana s ryžou smerovala dole
  12. Polovicu tuniakovej zmesi dajte na spodný koniec listu nori
  13. Uchopíme spodný okraj bambusovej rohože
  14. Prsty ju držíme v miestach kde je položený tuniak
  15. Zrolujeme ju do tesného valca
  16. Veľmi ostrým nožom roládu rozkrojíme napoly a potom každú polovicu rozkrojíme na 3 kusy
  17. Nôž očistíme po niekoľkých rezoch vlhkou handričkou
  18. Keď sushi rolky krájame, ponoríme si prsty do octovej vody alebo rolku zakryte plastom, aby sa vám ryža nelepila na ruky
  19. Navrch každého sushi dáme kopček pikantnej majonézy a ozdobíme zvyšnou zelenou cibuľkou
Tuniak v ryžovej rolke a morskej riase nori.
Zdroj: flickr.com

Ak chcete, nalejte na tanier trochu unagi omáčky, aby ste mohli sushi namáčať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.