Ohnivo pikantné rolky s tuniakom sashimi v sezamovej omáčke Sriracha, doplnené pikantnou majonézou pre extra šmrnc!
Čo budeme potrebovať
- 35 g uvarenej japonskej krátkozrnnej ryže (pozri posledný recept ako pripraviť sushi ryžu?)
- 120 g tuniaka
- 3 lyžičky omáčky sriracha
- ½ lyžičky sezamového oleja
- 2 jarné cibuľky (nakrájané na tenké kolieska)
- 1 list nori (morské riasy)
- 2 lyžice pražených bielych sezamových semienok
- Pikantná majonéza
Na namáčanie prstov
- 60 ml vody (4 polievkové lyžice)
- 2 lyžičky ryžového octu
Postup
- Zhromaždíme si všetky všetky ingrediencie
- Najskôr si pripravíme octovú vodu na namáčanie roliek
- Zmiešame 60 ml vody a 2 lyžičky ryžového octu v malej miske
- Ponorením prstov do octovej vody zabránime tomu, aby sa k nim ryža neprilepila
- Tuniaka nakrájame 0,5 cm kocky
- V strednej miske zmiešame tuniaka, omáčku Sriracha, sezamový olej a trochu zelenej cibuľky
- Riasu nori si rozrežeme na pol
- Položíme pol plátu nori lesklou stranou dole na bambusovú podložku
- Namočíme si prsty do octovej vody a rovnomerne rozprestrite ¾ množstvo ryže na plát nori
- Ryžu posypeme sezamovými semienkami.
- Plát nori otočíme tak, aby strana s ryžou smerovala dole
- Polovicu tuniakovej zmesi dajte na spodný koniec listu nori
- Uchopíme spodný okraj bambusovej rohože
- Prsty ju držíme v miestach kde je položený tuniak
- Zrolujeme ju do tesného valca
- Veľmi ostrým nožom roládu rozkrojíme napoly a potom každú polovicu rozkrojíme na 3 kusy
- Nôž očistíme po niekoľkých rezoch vlhkou handričkou
- Keď sushi rolky krájame, ponoríme si prsty do octovej vody alebo rolku zakryte plastom, aby sa vám ryža nelepila na ruky
- Navrch každého sushi dáme kopček pikantnej majonézy a ozdobíme zvyšnou zelenou cibuľkou
Ak chcete, nalejte na tanier trochu unagi omáčky, aby ste mohli sushi namáčať.