Pálivé špagety aglio olio so slaninou

Pálivé špagety aglio olio so slaninou

Tento recept na pikantné a super ľahké slaninové cestoviny iba z 5 ingrediencií sú ideálne pre rýchly obed či večeru! Uvarte si tento tradičný taliansky recept, ktorý vám presne od začiatku do konca zaberie 20 minút.

Čo budeme potrebovať

  1. 400 g špaget
  2. 6 plátkov slaniny (nakrájané na kocky)
  3. Lyžička olivového oleja
  4. 6 – 7 strúčikov cesnaku (nasekaný najemno)
  5. Lyžička chilli
  6. Čerstvú petržlen

Postup

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú na skus takzvane al dente
  2. Pred scedením cestovín odoberieme z cestovín šálku vody
  3. Zatiaľ čo sa cestoviny varí, rozpálime veľkú panvicu a pridáme do nej na kocky nakrájanú slaninu
  4. Restujeme, kým slanina nie je ľahko chrumkavá a zlato hnedá
  5. Keď je hotová, vyberieme ju z panvice a dáme bokom
  6. Do panvice pridáme olivový olej spolu s nasekaným cesnakom
  7. Vyprážame asi minútu a pridáme chilli
  8. Varíme ďalších 30 sekúnd a pridáme odobranú vodu z cestovín
  9. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu
  10. Do panvice pridáme špagety, soľ a slaninu a varíme, kým sa tekutina nezredukuje na hustú omáčku, ktorá obalí cestoviny
  11. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a pred podávaním necháme päť minút odležať
Krémové špagety s parmezánom a slaninou.
Zdroj: myfoodstory.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.