Skvelý recept na prípravu skvelej punčovej torty ako z cukrárne. Jediné čo potrebujete je upiecť klasické piškótové cesto a potom už len skladáte čerstvé ingrediencie na seba a tvoríte sladkú bombu.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 150 g masla (zmäknutého)
- Lyžica oleja
- 110 g smotanového syra
- 250 g cukru krupica
- 3 vajcia
- 175 g hladkej múky
- ½ lyžičky soli
- Lyžica vanilkového extraktu
- 59 ml pomarančovej šťavy
Na jahody
- 480 g jahôd (nakrájaných)
- 3 lyžice cukru krupice
- Lyžica citrónovej šťavy alebo limetkovej šťavy
Na krém
- 450 g smotanového syra
- 120 g práškového cukru
- 4 lyžičky jahodovej marmelády
Na polevu
- 355 ml šľahačky
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
- Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vysypeme hrubou múkou
- Na dno formy umiestnime papier na pečenie
- Do väčšej misy pridáme maslo, olej, smotanový syr
- Zmes vyšľaháme mixérom na vysokú rýchlosť, približne dve minúty
- Pomaly začneme pridávať cukor, kým zmes nebude nadýchaná
- Postupne začneme zašľahávať vajcia, aby sa poriadne všetko spolu premiešalo
- Pri mixéri znížime rýchlosť a pomaly začneme pridávať múku a soľ
- V konečnej fáze šľahania pridáme vanilkový extrakt
- Do pripravenej tortovej formy nalejeme cesto
- Formu s cestom umiestnime do formy a pečieme 1 hodinu a 10-20 minút, priebežne cesto kontrolujeme špajdľou
- Po vybratí necháme 10 minút odpočívať vo forme
- Potom korpus vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť.
- Keď je korpus vychladnutý, nakrájame ho na kocky a tie dáme bokom
- Na jahodovú náplň si pripravíme do veľkej misy nakrájané jahody, cukor a šťavu
- Všetko spolu premiešame a necháme odstáť, aby sa uvoľnila z jahôd šťava
- Na náplň zmiešame smotanový syr, cukor a jahodovú marmeládu
- Všetko spolu prešľaháme, aby sa ingrediencie prepojili
- Vyšľaháme si šľahačku
- Na zostavenie si pripravíme vysokú sklenenú misu a začneme vrstviť
- Kocky korpusu, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou, potrieme vrstvou náplne, pridáme jahody a navrstvíme šľahačku
- Tieto kroky opakujeme kým nám nedôjdu ingrediencie
- Na poslednú vrstvu si necháme šľahačku, ktorú ozdobíme čerstvými jahodami a tortu takto dáme do chladničky
Ak premýšľate ako si tento recept ešte viac vyšperkovať, je to možné s domácou marmeládou. Ak neviete ako na nej pozrite sa tu na tietorecepty na domácej marmelády.