Chcete trochu obmeniť svoj jedálniček a pripraviť si nejakú zdravú a chutnú rybu?
Potom sa inšpirujte našimi receptami na pangasia 6x inak.
Jeho prednosťou je to, že má iba veľmi málo kostí.
Môžete ho vyprážať v cestíčku, piecť v rúre či zabaliť do slaniny a orestovať na panvici.
Dobrú chuť!
Naše recepty
Pangase môžeme tiež zapekať , veľmi dobre sa kombinuje a dopĺňa so smotanou, zeleninou, s údeninou, bylinkami, syrmi, zemiakmi, zapekacími omáčkami.
Príprava pred varením
- Pangas sa predáva mrazený a upravený na rôzne veľké filety .
- Pred kuchynskou úpravou si tieto filety potom iba prispôsobíme účelu.
- Necháme ich len čiastočne povoliť , nerozmrazujeme úplne, pretože potom pustí príliš veľa vody vrátane šťavy z mäsa.
- Potom ich opláchneme, osušíme a nakrájame na porcie podľa potreby .
- Mäso pred úpravou osolíme, okoreníme a tým je pangasius pripravený na tepelnú úpravu.
Vhodné korenie na pangasie
- Pri rybacom mäse je vždy vhodnejšie použiť skôr bylinkové korenie , ako je tymián, oregano alebo rozmarín alebo využiť koreniacich zmesí ako je napríklad provensálske korenie.
- Pre recepty so zvlášť jemnou chuťou niekedy stačí len pažítka, petržlenová vňať alebo cibuľková vňať.
- Ak naopak chceme mať chuť výraznejšiu, použijeme ostrejšie korenie a dochucujúce prípravky ako je horčica, kečup, sardelová pasta, sójová omáčka a podobné prípravky.
- Z týchto prípravkov tiež môžeme pripraviť rýchlu omáčku , ktorú porcie prelievame pri podávaní.
A ako sa recepty na pangase podarili vám? Napíšte nám do komentárov!