Použite tento jednoduchý recept ako inšpiráciu a upravte si ho podľa svojich predstáv. Použite focacciu alebo ciabattu alebo vyskúšajte napríklad rôzne bylinky a syr.
Čo budeme potrebovať
- 340 g francúzskeho chleba (nakrájaný vodorovne na polovicu)
- 30 ml majonézy
- 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
- 110 g strúhaného čerstvého syra mozzarella
- 60 g prosciutta
- 2 paradajky (nakrájané na tenké plátky)
Postup
- Rozkrojenú stranu každej polovice chleba potrite 2 lyžicami majonézy.
- Na spodnú polovicu chleba nasypeme bazalku a ½ syra.
- Navrch rovnomerne položte prosciutto, plátky paradajok a zvyšné ½ syra.
- Prikryjeme hornou polovicou chleba.
- Naplnený bochník nakrájame priečne na 4 rovnaké diely.
- Rozpáľte grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
- Panvicu potrite olejom.
- Pridajte sendviče na panvicu.
- Sendviče dajte na panvicu a pritlačte ich ťažkou panvicou, aby sa pritisli k panvici a vytvorila sa na nich mriežka.
- Opekajte 3 minúty z každej strany, alebo kým sa chlieb neopečie.
Ak si nechcete kupovať gril na panini, môžete túto dobrotu zapiecť v klasickom hriankovači , ako sú tieto, ktoré prešli našou recenziou a môžeme vám ich jedine odporučiť!