Talianska kuchyňa je sama o sebe výborná a vhodná na všetky príležitosti.
Okrem cestovín, omáčok a pizze môžete svojim blízkym alebo len sebe pripraviť tento lahodný a pritom ľahký taliansky dezert.
Panna Cotta je pripravená za okamih, len jej tuhnutie zaberie dlhší čas, preto si túto sladkú bodku pripravte už deň vopred.
Predstavíme vám najrôznejšie varianty receptov, z ktorých si určite vyberiete aj vy.
Naše recepty
Panna Cotta patrí k tým najlepším pokrmom talianskej kuchyne. Jej vznik sa datuje iba niečo okolo 100 rokov, až v roku 2001 sa zaradilo k tradičným pokrmom severného Talianska.
Už v 18. storočí sa v knihe „Il cuoco Piemontese“ objavuje veľmi podobný recept, ktorý nesie názov „biely prírodný krém“, čo sa od doslovného prekladu „varená smotana“ zase tak veľmi nelíši.
Nech už tento želatínový dezert vznikol akokoľvek a kedykoľvek, dnes si môžete pripraviť nespočetné množstvo jeho variant – s ovocím, kávou, karamelom, orechmi a množstvom ďalších. A navyše v chladničke vydrží veľmi dlho.