Tento variant je opäť o niečo zdravší, pretože namiesto kravského mlieka použijeme kokosové. Z tohto množstva pripravíte cca 10 porcií panna cotty.
Ingrediencie
- 400 ml kokosového mlieka
- 3 plátky želatíny
- 1 ks vanilkového struku
- 250g čerstvých alebo mrazených lesných plodov
- Štipka škorice
- 2 lyžičky trstinového cukru
Postup
- Plátky želatíny si namočte v mise so studenou vodou, aby riadne zmäkli.
- Do kastróla nalejte kokosové mlieko a pridajte semienka vanilkového struku.
- Tesne pod bod varu mlieko s vanilkou zahrejte a potom pridajte odkvapkanú želatínu.
- Zmes rozšľahajte, aby sa všetko spojilo.
- Potom hmotou naplňte poháre a nechajte najlepšie cez noc v chladničke.
- Lesné plody dajte do hrnca a postupne ohrievajte.
- Pridajte med, škoricu a ak chcete, môžete zriediť troškou vody.
- Povarenú ovocnú zmes nechajte mierne vychladnúť.
- Hotovú panna cottu polejte ovocím a podávajte.