Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

Táto polievka je veľmi obľúbená v Taliansku, hlavne v období dozrievania paradajok.

Ingrediencie:

  • 4 hrubšie plátky starého chleba
  • 800 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na malé kúsky
  • 1 chilli paprička, alebo 1 lyžička chilli vločiek
  • 250 ml horúcej vody
  • olivový olej
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • miska s ľadom a ľadovou vodou

Postup:

  • Paradajky pomorte na pol minúty do vriacej vody a potom prudko schlaďte v miske s ľadom
  • Z paradajok zlúpnite šupku av mise ich roztlačte rukou alebo šťuchadlom na zemiaky
  • V hrnci rozpáľte olej
  • Do rozpáleného oleja dajte cesnak, chilli a opekajte cesnak dozlatista
  • Na opečený cesnak pridajte paradajky než sa rozvarí. To bude trvať asi 20 minút
  • Až budú paradajky rozvarené rozdrobte do hrnca chleba a prilejte vriacu vodu
  • Ochuťte soľou a varte asi 10 minút
  • Obsah hrnca občas premiešajte metličkou, tým získa krémovú štruktúru
  • Po dovarení, stiahnite z ohňa, pridajte nasekané lístky bazalky a asi 2 lyžice olivového oleja

Polievku pred podávaním nechajte chvíľu odležať, tak sa chute krásne prepoja.

Keď namiesto čerstvých paradajok použijete konzervované, môžete si polievku vychutnať počas celého roka.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.