Pappardelle s bravčovou bábikou a cuketou

Pappardelle s bravčovou bábikou a cuketou

Krásne cuketové prúžky s cestovinami a čerstvou pažítkou servírované s grilovanou bravčovou bábikou vytvárajú jedinečný chuťový zážitok, ktorý ocení celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 4 lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 4 lyžičky medu
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 340 g
  • 110 g cestovín pappardelle
  • 2 stredné cukety s odrezanými koncami
  • 2 lyžice najemno nakrájané čerstvé pažítky

Postup

  • Predhrejte gril na stredný stupeň; dobre namažte rošt.
  • Zmiešajte olej, ocot, horčicu, med a polovicu soli a korenia.
  • Odoberte 2 lyžice zmesi a dajte bokom.
  • Bravčové mäso dochuťte zvyšnou soľou a korením.
  • Grilujte asi 10 minút, počas ktorých mäso obracajte.
  • Potrite 2 lyžicami horčičnej zmesi a grilujte ďalších asi 10 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
  • Pred nakrájaním na tenké plátky nechajte bábiku 10 minút odpočinúť.
  • Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Sceďte.
  • Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte cuketu na dlhé tenké prúžky, podľa potreby otočte a odstráňte stred plný semien.
  • Cuketu premiešajte s odloženou horčičnou zmesou.
  • Vmiešajte cestoviny a pažítku.
  • Rozdeľte na taniere a podávajte s nakrájanou bravčovou bábikou.
  • Dobrú chuť!
Cuketové prúžky s cestovinami a čerstvou pažítkou servírované s grilovanou bravčovou bábikou v miskách.
www.sharethepasta.org

Vyskúšajte aj naše recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou . Sú vynikajúce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.