Krásne cuketové prúžky s cestovinami a čerstvou pažítkou servírované s grilovanou bravčovou bábikou vytvárajú jedinečný chuťový zážitok, ktorý ocení celá vaša rodina!
Čo budete potrebovať
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice jablčného octu
- 4 lyžičky hrubozrnnej horčice
- 4 lyžičky medu
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/2 lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
- 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 340 g
- 110 g cestovín pappardelle
- 2 stredné cukety s odrezanými koncami
- 2 lyžice najemno nakrájané čerstvé pažítky
Postup
- Predhrejte gril na stredný stupeň; dobre namažte rošt.
- Zmiešajte olej, ocot, horčicu, med a polovicu soli a korenia.
- Odoberte 2 lyžice zmesi a dajte bokom.
- Bravčové mäso dochuťte zvyšnou soľou a korením.
- Grilujte asi 10 minút, počas ktorých mäso obracajte.
- Potrite 2 lyžicami horčičnej zmesi a grilujte ďalších asi 10 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
- Pred nakrájaním na tenké plátky nechajte bábiku 10 minút odpočinúť.
- Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
- Sceďte.
- Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte cuketu na dlhé tenké prúžky, podľa potreby otočte a odstráňte stred plný semien.
- Cuketu premiešajte s odloženou horčičnou zmesou.
- Vmiešajte cestoviny a pažítku.
- Rozdeľte na taniere a podávajte s nakrájanou bravčovou bábikou.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou . Sú vynikajúce!