Kocky šťavnatého mäsa orestujeme a potom dusíme vo vývare ochutenom paprikou, cibuľou a paprikou. Tradičná dávka kyslej smotany omáčku zahustí. Aby to bolo ešte autentickejšie, opekajte bravčové mäso a cibuľu na slaninovom tuku, ako to robia Maďari. Rýchle recepty na bravčové mäso
Čo budeme potrebovať
- 350 g bravčového pleca
- 100 g cibule
- 30 g masla
- Červená paprika
- Paradajka
- 125 g plnotučnej kyslej smotany
- Lyžička múky
- 3 lyžice sladkej maďarskej papriky
- ½ lyžičky rasce
- ½ lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 75 ml vody
Postup
- Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky
- Osolíme, okoreníme a pridáme rascu, mäso odložíme bokom
- Cibuľu nastrúhame alebo nakrájame na veľmi drobné kúsky
- Červenú papriku nakrájame na malé kocky
- Paradajky zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné kocky
- Na platni začne zahrievať hrniec na strednú teplotu
- Pridáme maslo
- Keď sa maslo rozpustí, pridáme nastrúhanú cibuľu, tú opekáme 5-7 minút
- Do kyslej smotany zašľaháme múku a dáme bokom
- Do hrnca pridajte okorenené bravčové mäso a zamiešame
- Varíme, kým všetko bravčové nezmení farbu
- Hrniec zložíme z platne a pridáme papriku a miešame, aby sa ostatné prísady v hrnci paprikou obalili
- Pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky a znovu vrátime na platňu
- Varíme ďalšie 3-4 minúty, aby sa paprikáš prehrial
- Pridáme kyslú smotanu a vodu a miešame, aby nám vznikla papriková omáčka
- Zľahka za stáleho miešania varíme 15-20 minút
- Podľa potreby pridávame vodu, pokiaľ sa nám omáčka zdá príliš hustá