Papriková zmes z tvarohu

Papriková zmes z tvarohu

Budapeštianska nátierka je obľúbenou pochúťkou, ktorú si každý robí po svojom. To však neznamená, že nestojí za to, vyskúšať aj niečo iné. Chute sú rôzne a pokiaľ chystáte napríklad pohostenie pre priateľov, je to ideálna príležitosť, dať im ochutnať novú receptúru.

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/8 lyžičky mletého štvorfarebného korenia
  • 1/3 kocky masla
  • 1 – 2 lyžice kyslej smotany

Postup:

  • V malej miske zmiešame tvaroh so zmäknutým maslom a kyslou smotanou.
  • Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno a pridáme k tvarohu.
  • Prisypeme papriku, soľ, korenie, rascu a dôkladne premiešame.
  • Zakryjeme tanierikom alebo potravinovou fóliou a dáme minimálne na 3 až 4 hodiny odpočívať.
  • Nátierka chutí skvele na chrumkavej žemle, čerstvom chlebe, ale môžete si ju natrieť aj na krekry či ryžový chlieb.
Luxusná tvarohová nátierka s vôňou rasce.
Zdroj: https://zserbo.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.