Papriky plnené mletým mäsom

Papriky plnené mletým mäsom

Nie nadarmo patria plnené papriky medzi klasiku slovenskej kuchyne – sú chutné, výživné a nakŕmite nimi celú rodinu.

Ingrediencie

  • 3 väčšie papriky
  • 250 g bravčového mletého mäsa
  • 60 g ryže
  • 3 paradajky
  • 60 g tvrdého syra
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • čersvá petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
  • Papriky pozdĺžne rozrežte a odstráňte z nich semienka.
  • Paradajky nasekajte na drobné kúsky.
  • Mäso zmiešajte so soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  • Pridajte uvarenú a vychladnutú ryžu a kúsky paradajok a premiešajte.
  • Paprikové lodičky naplňte mäsovou zmesou a posypte nastrúhaným syrom.
  • Zapekaciu misku vymažte rastlinným olejom, vložte do nej papriky a pečte 35 -40 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
  • Podávajte s pečivom alebo ľahkým šalátom.
Surové červené papriky plnené zmesou pomletého mäsa a ryže pripravenej na pečenie
Zdroj: bosskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.