Uvarte si dokonalú rajskú omáčku: 4 recepty, ktoré zvládne naozaj každý

Skvosť slovenskej národnej kuchyne!

Jedlo, ktoré milujeme už od detstva.

Načerpajte inšpiráciu v našich receptoch na paradajkovú omáčku.

Na výber máte z niekoľkých variantov. Ako vám chutí najviac?

TIP: Máte radi kel, alebo hľadáte spôsob, ako ho viac zaradiť do svojho jedálnička? Skúste recepty na kelové placky .

Ako pripraviť zápražku?

Zápražka, čiže zásmažka sa rozlišuje na 2 základné typy: svetlá a tmavá. Líšia sa dobou prípravy aj použitím.

Svetlá zápražka sa dáva do polievok, bešamelu a svetlých omáčok. Je veľmi silná a pokrm zahustí najlepšie.

Tmavá zápražka sa hodí predovšetkým do gulášu, do štiav k mäsám a do tmavých omáčok.

Ingrediencie

  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL masla (sadla, rastlinného tuku)

Postup

  • Na malom plameni pozvoľna rozohrejte maslo
  • Prisypte múku a premiešajte
  • Za stáleho miešania, aby sa zápražka nepripálila, nechajte hmotu peniť
  • Po minúte máte hotvú svetlú zápražku
  • Ak chcete pripraviť tmavú zápražku pokračujte ďalej v miešaní
  • Dávajte pozor aby sa zápražka neprichytila a nespálila
  • Po 2-3 minútach sa farba zmení na zlatistú a je hotovo

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.