Paradajková bruschetta s avokádom a mozzarellou

Paradajková bruschetta s avokádom a mozzarellou

Rýchla a jednoduchá bruschetta s avokádom je ideálna na brunch alebo ako ľahká večera. Pripravíte ju za menej ako 20 minút a pritom s ňou urobíte neuveriteľnú parádu!

Ingrediencie

Na chlieb:

  • 1 bochník chleba
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku

Na paradajkovú zmes:

  • 280 g cherry paradajok, rovnomerne nakrájaných na plátky
  • ¼ šálky nakrájanej červenej cibule
  • 4-5 nakrájaných lístkov čerstvej bazalky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ podľa chuti

Na avokádo:

  • 2 stredná avokáda, olúpaná, zbavená jadrovníka a rozdrvená
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • soľ podľa chuti

Ostatné:

  • 1/4 šálky nakrájané Mozzarelly
  • čerstvé listy bazalky
  • 1 lyžica balzamikového octu na pokvapkanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na grilovací program.
  2. Nakrájajte chlieb na 1,3 cm hrubé plátky.
  3. Preneste plátky chleba na plech.
  4. Postriekajte olivovým olejom a plátky pečte v rúre asi 2 minúty z každej strany alebo do zlatista.
  5. Keď je chlieb chrumkavý, vyberte ho z rúry.
  6. Rozkrojte strúčik cesnaku na polovicu.
  7. Všetky plátky chleba potrite cesnakom.
  8. Dajte bokom.
  9. V samostatnej miske zmiešajte nakrájané paradajky, cibuľu, olivový olej, lístky čerstvej bazalky a soľ.
  10. Premiešajte.
  11. Zmiešajte rozdrvené avokádo, limetkovú šťavu a mleté ​​korenie.
  12. Poriadne premiešajte.
  13. Vezmite si krajec opečeného chleba.
  14. Na každý plátok natrite vrstvu avokádovej zmesi.
  15. Na vrstvu avokáda bohato naneste paradajkovú zmes.
  16. Nakoniec položte mozzarellou nakrájanú na kocky a lístky čerstvej bazalky.
  17. Ihneď podávajte.
Plátky opečeného chleba potreté zmesou paradajok, avokáda, syra a bazalky.
www.ruchiskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.