Paradajková nátierka s javorovým sirupom

Paradajková nátierka s javorovým sirupom

Tento dip je zo sušených paradajok, paradajkového pretlaku a olivového oleja. Korenie a trochu javorového sirupu mu dodávajú extra chuť a dopĺňajú sladké, voňavé paradajky. V kombinácii s fetou, čerstvou bazalkou a krekermi je toto jedlo úplne delikátne!

Ingrediencie

  • 2 šálky sušených paradajok, nakrájaných na prúžky julienned (použite sušené paradajky, ktoré nie sú naložené v oleji)
  • 170 g paradajkového pretlaku
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 polievková lyžica sušenej bazalky
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku

Na servírovanie:

  • krekry
  • nakrájaný syr feta
  • čerstvé bazalkové listy

Postup

  1. Dajte sušené paradajky do malého hrnca.
  2. Podlejte studenou vodou.
  3. Zahrievajte, kým nebude voda horúca, ale nie vriaca.
  4. Odstráňte z tepla a nechajte 30 minút sedieť.
  5. Sceďte a vložte paradajky do misky kuchynského robota.
  6. Pridajte zvyšné ingrediencie a spracujte na konzistenciu pasty.
  7. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  8. Podávajte na krekroch s feta a bazalkou.
  9. Dobrú chuť!
Dip zo sušených paradajok s javorovým sirupom servírovaný v pohári.
www.coffeeandquinoa.com

Máte chuť natrieť si niečo dobré na chlieb a milujete údeniny? Potom vyskúšajte recepty na šunkové nátierky .
Hodí sa ako rýchla desiata, malá večera, ale pokojne aj lahodné raňajky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.