Tento dip je zo sušených paradajok, paradajkového pretlaku a olivového oleja. Korenie a trochu javorového sirupu mu dodávajú extra chuť a dopĺňajú sladké, voňavé paradajky. V kombinácii s fetou, čerstvou bazalkou a krekermi je toto jedlo úplne delikátne!
Ingrediencie
- 2 šálky sušených paradajok, nakrájaných na prúžky julienned (použite sušené paradajky, ktoré nie sú naložené v oleji)
- 170 g paradajkového pretlaku
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 polievková lyžica sušenej bazalky
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
Na servírovanie:
- krekry
- nakrájaný syr feta
- čerstvé bazalkové listy
Postup
- Dajte sušené paradajky do malého hrnca.
- Podlejte studenou vodou.
- Zahrievajte, kým nebude voda horúca, ale nie vriaca.
- Odstráňte z tepla a nechajte 30 minút sedieť.
- Sceďte a vložte paradajky do misky kuchynského robota.
- Pridajte zvyšné ingrediencie a spracujte na konzistenciu pasty.
- Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
- Podávajte na krekroch s feta a bazalkou.
- Dobrú chuť!
Máte chuť natrieť si niečo dobré na chlieb a milujete údeniny? Potom vyskúšajte recepty na šunkové nátierky .
Hodí sa ako rýchla desiata, malá večera, ale pokojne aj lahodné raňajky.