Paradajková omáčka

Paradajková omáčka

Každé jedlo, ktoré si človek doma pripraví chutí úplne inak ako to kupované. Je oveľa lahodnejšia, chutnejšia, a hlavne máte prehľad, čo ste do daného pokrmu vlastne dali.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 kg stredne veľkých kríkových paradajok
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/8 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky balzamikového octu
  • 1/4 lyžičky trstinového cukru
  • 1/4 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky vločiek červeného korenia
  • 1 vetvička čerstvej bazalky

Postup:

  • Paradajky prepolíme a zbavíme ich zrniečok. Vyberieme si veľkú misu, umiestnime do nej strúhadlo, na ktorom nastrúhame dužinu paradajok.
  • Šupky zahodíme a nachystáme si stredne veľký hrniec, do ktorého dáme nahriať olivový olej pri nízkej teplote.
  • Prihodíme najemno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Restujeme po dobu 3 minút.
  • Potom prihodíme paradajky, paradajkový pretlak, balzamikový ocot, trstinový cukor, oregano, vločky červeného korenia a bazalkovú vetvičku.
  • Zakryjeme pokrievkou a pri nízkej teplote varíme 30 minút. V priebehu varenia občas premiešame.
  • Nakoniec odstránime bazalkovú vetvičku a môžeme ešte podľa chuti dochutiť soľou a korením.
Vynikajúca omáčka z čerstvých paradajok na cestoviny, pizzu a mnoho ďalšieho.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.