Paradajková omáčka s guľami z mletého mäsa

Paradajková omáčka s guľami z mletého mäsa

Jednoduché cestoviny na jednoduché varenie, ale napriek tomu veľmi chutné!

Čo budeme potrebovať

  • 300 g špaget
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 500 g chudého hovädzieho mletého mäsa (uválené do 16 guličiek)
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 120 g nastrúhanej mrkvy
  • 120 g nastrúhanej cukety
  • 400 g paradajkového pyré
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 3-4 lístky čerstvej bazalky
  • 60 g čedaru

Postup

  • Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte špagety a premiešajte, aby sa neprilepili. Varte podľa návodu na obale. Sceďte a udržujte v teple.
  • Medzitým na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
  • Pridajte mäsové guličky a varte 6–8 minút, kým nezhnednú. Vyberte a dajte bokom.
  • Na rovnakú panvicu dajte cibuľu, cesnak, mrkvu a cuketu a varte 4–5 minút do zmäknutia.
  • Pridajte pyré, paradajky a bazalku a miešajte, aby sa všetko spojil.
  • Pridajte mäsové guličky späť do panvice a premiešajte, aby sa obalili omáčkou.
  • Rozdeľte cestoviny na 4 taniere a navrch dajte mäsové guličky a omáčku a posypte syrom a zvyšnou bazalkou.

Mäsové guličky môžete pripraviť na viacero spôsobov. Viete na koľko? To všetko sa dozviete v našich receptoch na mäsové gule .

Špagety s paradajkovou omáčkou a guľami z mletého mäsa.
Zdroj: sprinklesomesugar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.