Jednoduché cestoviny na jednoduché varenie, ale napriek tomu veľmi chutné!
Čo budeme potrebovať
- 300 g špaget
- 1 lyžica olivového oleja
- 500 g chudého hovädzieho mletého mäsa (uválené do 16 guličiek)
- 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 120 g nastrúhanej mrkvy
- 120 g nastrúhanej cukety
- 400 g paradajkového pyré
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 3-4 lístky čerstvej bazalky
- 60 g čedaru
Postup
- Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte špagety a premiešajte, aby sa neprilepili. Varte podľa návodu na obale. Sceďte a udržujte v teple.
- Medzitým na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
- Pridajte mäsové guličky a varte 6–8 minút, kým nezhnednú. Vyberte a dajte bokom.
- Na rovnakú panvicu dajte cibuľu, cesnak, mrkvu a cuketu a varte 4–5 minút do zmäknutia.
- Pridajte pyré, paradajky a bazalku a miešajte, aby sa všetko spojil.
- Pridajte mäsové guličky späť do panvice a premiešajte, aby sa obalili omáčkou.
- Rozdeľte cestoviny na 4 taniere a navrch dajte mäsové guličky a omáčku a posypte syrom a zvyšnou bazalkou.
Mäsové guličky môžete pripraviť na viacero spôsobov. Viete na koľko? To všetko sa dozviete v našich receptoch na mäsové gule .