Paradajkovú omáčku poznáme všetci, ale už ste ju skúšali v talianskej verzii? Verte, že má vynikajúcu chuť a je plná skvelých ingrediencií. Jej príprava nie je nijako zložitá a výsledok poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych. Neváhajte a pozrite sa, ako uvariť tú najlepšiu rajskú omáčku .
Ingrediencie:
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 250 g čerstvých cherry paradajok
- Soľ podľa chuti
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžička sušeného oregana
- 250 ml pasírovaných paradajok
- 2 – 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 1 bobkový list
- 1 polievková lyžica sušenej bazalky
- 1 malý paradajkový pretlak
- 1 veľká cibuľa
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup:
- Do veľkej panvice, prípadne do stredne veľkého hrnca dáme olivový olej a vhodíme naň na kocky nakrájanú cibuľu.
- Restujeme pri nízkej teplote, až kým nezíska zlatohnedý nádych. Trvá to asi 5 minút.
- Pridáme prepasírovaný cesnak a za stáleho miešania zhruba 1 minútu prehrievame.
- K cesnaku a cibuli prihodíme mleté mäso a necháme restovať do zhnednutia.
- Potom prilejeme pasírované paradajky, pretlak a prisypeme aj na štvrtky nakrájané cherry paradajky.
- Osolíme, zasypeme bazalkou, korením, oreganom a vhodíme aj bobkový list.
- Zalejeme troškou vody a na strednom ohni privedieme do varu.
- Znížime teplotu a na miernom ohni varíme cca 1 hodinu až do zhustnutia.
- Pokiaľ bude omáčka málo hustá, necháme variť o trochu dlhšie