Paradajková omáčka so smotanou a so kelovými závitkami

Paradajková omáčka so smotanou a so kelovými závitkami

Paradajková omáčka sa pridaním smotany ešte viac zjemní as ľahko pikantnými závitkami vytvára chuťovo skvelú kombináciu.

Ingrediencie

  • 10 kelových listov
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 vajce
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL strúhanky
  • 2 plechovky drvených paradajok
  • 300 ml vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1 PL zápražky
  • cukor
  • soľ
  • korenie
  • štipka perníkového korenia

Postup

  • Listy kelu vložte na 2 minúty do hrnca s vriacou vodou
  • Potom ich rýchlo schlaďte pod studenou vodou
  • Zmiešajte mäso, vajcia, strúhanku a jednu najemno nasekanú cibuľu so soľou a korením
  • Na kraj každého listu dajte časť mäsovej zmesi, prehnite kraje dovnútra a zarolujte
  • Závitok môžete prepichnúť špáradlom aby lepšie držal
  • V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak
  • Pridajte obe plechovky paradajok a krátko povarte
  • Závitky naukladajte do pekáča, zalejte paradajkovou omáčkou a pečte 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °
  • Počas pečenia závitky prelievajte paradajkovou omáčkou
  • Kelové zálievky dajte bokom, omáčku preceďte späť do hrnca
  • Prilejte vývar, smotanu a pozvoľna priveďte do varu
  • Pridajte cukor, zápražku a perníkové korenie a nechajte prevariť
  • Kapustové zálievky servírujte preliate rajskou omáčkou s ryžou, alebo knedle
Kelové závitky v pekáčiku preliate rajskou omáčkou
Zdroj: jennybeanlove.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.