Údené polievky nemusia byť len s mäsom, ale existujú aj vegetariánske verzie ktoré vás zaručene dostanú a táto paradajková polievka je toho dôkazom
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka sekaných paradajok
- 2 lyžice údené papriky
- zeleninový vývar
- 4 vajcia
- údená soľ
- čerstvá bazalka na podávanie
Postup
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, prelisovaný cesnak a mletú údenú papriku.
- Krátko orestujeme a pridáme plechovku paradajok, vývar a varíme 10 minút.
- Medzitým si pripravíme zastrené vajcia. Rozbijeme vajcia do misky tak, aby sa nám nepoškodil žĺtok. Opatrne vajcia presunieme z misky do vriacej vody a necháme variť asi 3-4 minúty.
- Polievku podávame so zastreným vajcom a bazalkou. Môžete doplniť aj chlebom. Ten si môžete upiecť domáci podľa týchto receptov.