Jednoduchá nátierka zo sušených paradajok, ktorú rozmixujete spolu so slaninou a čerstvým tymiánom, je perfektným občerstvením či originálnou desiatou.
Ingrediencie
- 6 plátkov slaniny nakrájanej na kocky
- 140 g krémového syra izbovej teploty
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice masla o izbovej teplote
- poriadna štipka soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 4 sušené paradajky (z pohára sušených paradajok v olivovom oleji)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička nasekaných listov čerstvého tymiánu
Postup
- Zahrejte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte slaninu a za častého miešania restujte asi 8 minút (alebo do chrumkava).
- Dajte slaninu na tanier vyložený papierovými utierkami a nechajte vychladnúť.
- Pridajte krémový syr, majonézu, maslo, korenie a soľ do misky kuchynského robota vybaveného čepeľou.
- Rozmixujte do hladka.
- Pridajte sušené paradajky, cesnak, tymian a polovicu slaniny a ešte raz spracujte.
- Preneste nátierku do misky a vmiešajte zostávajúcu slaninu.
- Podávajte.