Nie je nič zlé na jednoduchom paradajkovom šaláte, ale čo taký šalát s paradajkami a grilovanými paprikami? To je skutočný šampión! Grilovanie papriky krásne zjemní a dodá im ich prirodzenú sladkosť, ktorú dokonale doplnia pikantné šalotky a šťavnaté paradajky.
Ingrediencie
- 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 2 žlté, oranžové alebo červené papriky, nakrájané na tenké plátky
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- asi 3 stredné paradajky, nakrájané na plátky
- ¼ šálky čerstvých listov mäty, roztrhaných, ak sú veľké
- morská soľ
Postup
- Zmiešajte šalotku a ocot v malej miske a dajte bokom.
- Predhrejte rúru na maximum.
- Dajte plátky papriky na plech s okrajom a premiešajte s 1 polievkovou lyžicou oleja a na každú papriku dajte štipku soli a korenia.
- Pečte, kým papriky mierne nezmäknú a okraje sa nezačnú páliť.
- Usporiadajte plátky paprík a paradajok na tanier.
- Sceďte plátky šalotky a ocot si nechajte bokom.
- Vyšľahajte vyhradený ocot s 2 zvyšnými lyžicami oleja v malej miske.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Nalejte dresing cez papriku a plátky paradajok a jemne premiešajte.
- Navrch pridajte šalotku a lístky mäty a dochuťte korením a morskou soľou podľa chuti.
Pokiaľ ste fanúšikovia šalátov, inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na paradajkové šaláty 7x inak!