Paradajkový šalát s mätou a grilovanými paprikami

Paradajkový šalát s mätou a grilovanými paprikami

Nie je nič zlé na jednoduchom paradajkovom šaláte, ale čo taký šalát s paradajkami a grilovanými paprikami? To je skutočný šampión! Grilovanie papriky krásne zjemní a dodá im ich prirodzenú sladkosť, ktorú dokonale doplnia pikantné šalotky a šťavnaté paradajky.

Ingrediencie

  • 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 žlté, oranžové alebo červené papriky, nakrájané na tenké plátky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • asi 3 stredné paradajky, nakrájané na plátky
  • ¼ šálky čerstvých listov mäty, roztrhaných, ak sú veľké
  • morská soľ

Postup

  1. Zmiešajte šalotku a ocot v malej miske a dajte bokom.
  2. Predhrejte rúru na maximum.
  3. Dajte plátky papriky na plech s okrajom a premiešajte s 1 polievkovou lyžicou oleja a na každú papriku dajte štipku soli a korenia.
  4. Pečte, kým papriky mierne nezmäknú a okraje sa nezačnú páliť.
  5. Usporiadajte plátky paprík a paradajok na tanier.
  6. Sceďte plátky šalotky a ocot si nechajte bokom.
  7. Vyšľahajte vyhradený ocot s 2 zvyšnými lyžicami oleja v malej miske.
  8. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  9. Nalejte dresing cez papriku a plátky paradajok a jemne premiešajte.
  10. Navrch pridajte šalotku a lístky mäty a dochuťte korením a morskou soľou podľa chuti.
Šalát z paradajok, paprík, cibule a mäty servírovaný na tanieri.
www.realsimple.com

Pokiaľ ste fanúšikovia šalátov, inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na paradajkové šaláty 7x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.