Parížska torta

Parížska torta

Upečte túto obľúbenú čokoládovú tortu, ktorou nesklamete. Uisťujeme vás, že nezostane ani kúsok a všetci sa budú olizovať až za ušami!

Ingrediencie na korpus

  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1,5 hrna kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 3/4 hrnčeka cmaru
  • 1/4 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3/4 hrnčeka horúcej čiernej kávy
  • 1/2 hrnčeka čokoládových lupienkov (100 g čokolády na varenie)

Ingrediencie na krém

  • 1,5 hrnčeka zmäknutého masla
  • 3 hrnčeky práškového cukru
  • 3/4 hrnčeka kakaového prášku
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 3-4 lyžice smotany na šľahanie

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Dve tortové formy vymažte a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise prešľahajte vajcia, cmar, grécky jogurt a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, soľ a dobre premiešajte, aby zmizli všetky hrudky.
  • Potom prilejte horúcu kávu a miešajte, kým sa všetko nespojí. Cesto by ste mali mať tekuté. Vmiešajte čokoládové lupienky alebo nasekanú čokoládu.
  • Vzniknuté cesto nalejte do tortových foriem a pečte 20-25 minút. Nechajte 5 minút vychladnúť a potom vyberte na mriežku a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si vo veľkej mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom, pridajte kakaový prášok, vanilkový extrakt a šľahajte do hladka.
  • Pridajte 3 lyžice smotany na šľahanie a šľahajte 2-4 minúty do nadýchanej konzistencie. Podľa chuti môžete dosladiť.
  • Medzi dve polovice korpusu naneste polovicu pripraveného parížskeho krému. Navrch a na boky torty potom naneste zvyšok krému.
  • Nakoniec tortu môžete dozdobiť čokoládovými hoblinkami alebo čímkoľvek, čo máte radi.
Čokoládová torta s parížskym krémom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.