Upečte túto obľúbenú čokoládovú tortu, ktorou nesklamete. Uisťujeme vás, že nezostane ani kúsok a všetci sa budú olizovať až za ušami!
Ingrediencie na korpus
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 1,5 hrna kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 3/4 hrnčeka cmaru
- 1/4 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice kakaového prášku
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 3/4 hrnčeka horúcej čiernej kávy
- 1/2 hrnčeka čokoládových lupienkov (100 g čokolády na varenie)
Ingrediencie na krém
- 1,5 hrnčeka zmäknutého masla
- 3 hrnčeky práškového cukru
- 3/4 hrnčeka kakaového prášku
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 3-4 lyžice smotany na šľahanie
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Dve tortové formy vymažte a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise prešľahajte vajcia, cmar, grécky jogurt a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, soľ a dobre premiešajte, aby zmizli všetky hrudky.
- Potom prilejte horúcu kávu a miešajte, kým sa všetko nespojí. Cesto by ste mali mať tekuté. Vmiešajte čokoládové lupienky alebo nasekanú čokoládu.
- Vzniknuté cesto nalejte do tortových foriem a pečte 20-25 minút. Nechajte 5 minút vychladnúť a potom vyberte na mriežku a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si vo veľkej mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom, pridajte kakaový prášok, vanilkový extrakt a šľahajte do hladka.
- Pridajte 3 lyžice smotany na šľahanie a šľahajte 2-4 minúty do nadýchanej konzistencie. Podľa chuti môžete dosladiť.
- Medzi dve polovice korpusu naneste polovicu pripraveného parížskeho krému. Navrch a na boky torty potom naneste zvyšok krému.
- Nakoniec tortu môžete dozdobiť čokoládovými hoblinkami alebo čímkoľvek, čo máte radi.