Tak trochu atypická torta, ktorá sa skladá z dvoch rôznych korpusov. Klasického piškótového cesta a čokoládového cesta. Tento recept nám zároveň dáva viac priestoru na experimenty. Môžeme si napríklad urobiť tortu so svetlým piškótom a kakaovou šľahačkou alebo alá zebra.
Čo budeme potrebovať
Na klasický korpus
- 4 vajcia
- 6 lyžíc cukru
- 7 lyžíc hladkej múky
- 2 lyžice vody
- Lyžička prášku do pečiva
Na čokoládový korpus
- 4 vajcia
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžice vody
- Lyžička prášku do pečiva
Na krém
- 200 ml šľahačky na šľahanie
- 200 g práškového cukru
- 250 g masla
- 100 g kakaa
Postup
- Tortovú formu si vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie
- Oddelíme si bielky od žĺtkov
- Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, potom pridáme vodu a zmiešame
- Z bielkov si vyšľaháme sneh
- Do žĺtkov si zapracujeme múku a prášok do pečiva
- Do tejto zmesi primiešame sneh
- Vzniknuté cesto prelejeme do vymastenej formy a pečieme na 180 stupňov približne 20 minút
- Priebežne robíme test špajlí
- Keď korpus vyberieme, necháme ho úplne vychladnúť
- Postup opakujeme aj s druhým korpusom, kedy do žĺtkovej zmesi pridáme aj kakao
- Na parížsky krém si dáme do hrnca smotanu s cukrom a na vysokú teplotu zahrievame
- Túto zmes varíme približne 7 minút
- Pridáme maslo a pokračujeme vo varení ďalších 5 minút
- Smotanu zložíme zo sporáka, pridáme kakao a miešame, kým nám nevznikne hladký krém
- Necháme ho schladiť na izbovú teplotu a potom ho umiestnime do chladničky
- Keď krém získa hustú konzistenciu, vyšľaháme ho mixérom, aby bol roztierateľný
- Vychladnuté korpusy premažeme krémom a navrstvíme ich na seba, zvyškom krému potrieme celý obvod torty
- Dozdobíme podľa vlastných preferencií napríklad nastrúhanou čokoládou