Parížska torta s čokoládovou šľahačkou

Parížska torta s čokoládovou šľahačkou

Tak trochu atypická torta, ktorá sa skladá z dvoch rôznych korpusov. Klasického piškótového cesta a čokoládového cesta. Tento recept nám zároveň dáva viac priestoru na experimenty. Môžeme si napríklad urobiť tortu so svetlým piškótom a kakaovou šľahačkou alebo alá zebra.

Čo budeme potrebovať

Na klasický korpus

  1. 4 vajcia
  2. 6 lyžíc cukru
  3. 7 lyžíc hladkej múky
  4. 2 lyžice vody
  5. Lyžička prášku do pečiva

Na čokoládový korpus

  1. 4 vajcia
  2. 6 lyžíc cukru
  3. 4 lyžice hladkej múky
  4. 3 lyžice kakaa
  5. 2 lyžice vody
  6. Lyžička prášku do pečiva

Na krém

  1. 200 ml šľahačky na šľahanie
  2. 200 g práškového cukru
  3. 250 g masla
  4. 100 g kakaa

Postup

  1. Tortovú formu si vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie
  2. Oddelíme si bielky od žĺtkov
  3. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, potom pridáme vodu a zmiešame
  4. Z bielkov si vyšľaháme sneh
  5. Do žĺtkov si zapracujeme múku a prášok do pečiva
  6. Do tejto zmesi primiešame sneh
  7. Vzniknuté cesto prelejeme do vymastenej formy a pečieme na 180 stupňov približne 20 minút
  8. Priebežne robíme test špajlí
  9. Keď korpus vyberieme, necháme ho úplne vychladnúť
  10. Postup opakujeme aj s druhým korpusom, kedy do žĺtkovej zmesi pridáme aj kakao
  11. Na parížsky krém si dáme do hrnca smotanu s cukrom a na vysokú teplotu zahrievame
  12. Túto zmes varíme približne 7 minút
  13. Pridáme maslo a pokračujeme vo varení ďalších 5 minút
  14. Smotanu zložíme zo sporáka, pridáme kakao a miešame, kým nám nevznikne hladký krém
  15. Necháme ho schladiť na izbovú teplotu a potom ho umiestnime do chladničky
  16. Keď krém získa hustú konzistenciu, vyšľaháme ho mixérom, aby bol roztierateľný
  17. Vychladnuté korpusy premažeme krémom a navrstvíme ich na seba, zvyškom krému potrieme celý obvod torty
  18. Dozdobíme podľa vlastných preferencií napríklad nastrúhanou čokoládou
Ľahká nadýchaná čokoládová torta zdobená figami.
Zdroj: cakeboyparis.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.